Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam..mam taki problem w e36 coupe 1.8is wskaźnik spalania wskazuje zawsze spalania 30litrow na gazie i benzynie i auto pali na 100km 23litry lpg pomóżcie bo chyba zwariuje
Opublikowano

da sie, poogladaj gumowe węże czy nie sa spekane

mozliwe tez ze przeplywomierz masz uszkodzony

Opublikowano
ale przy przeplywce to jeszcze wariowalby na obrotach wiec to raczej odpada ale moge sie mylic - nie jestem za bardzo zorientowany jak to na LPG dziala

Były:

Ford Fiesta XR2i

Opel Calibra 2.0 16v ECOTEC

BMW E36 316I Coupe '98

BMW E46 330D Sedan '00

BMW E36 318 IS '95

vauxhal omega 2.5 v6

BMW E39 540iA '98

vw passat 1.9tdi

e46 328i '00

E46 325Ci kabrio '04

E60 520i '04

E46 330D touring Indyvidual '02

Jest:

BMW E65 730D '06

Opublikowano
ale przy przeplywce to jeszcze wariowalby na obrotach wiec to raczej odpada ale moge sie mylic - nie jestem za bardzo zorientowany jak to na LPG dziala

predzej przy lewym powietrzu by wariowaly, przy przeplywce nie koniecznie

Opublikowano

no przy lewym powietrzu to bank

przepływomierz jak jest sieknięty to auto nie idzie rewelacyjnie

proponuje auto pod kompa

Opublikowano
witam mam ten sam problem ze spalaniem przejadę się na krakowskie (w lublinie) z obrzeża miasta mam na wskaźniku 15L wracam mam 7. A do centrum mam z 6 km :O sondę mam odłączoną na razie bo się kabelki pourywały jutro będę mieć juz nową. Mam jeszcze taki dylemat - czy podczas jazdy na LPG sonda lambda bierze udział w całym procesie spalania itp? Z góry dzięki za odp!