Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A na czym polega problem? zegary nie działają czy cyferblat obłazi z tego czegoś czarnego?

Wymiana jest dosyć prosta. Wyjmujesz zegary i otwierasz, elektronika znajduje się w tylnej części więc możesz spokojnie zrobić mix z dwóch różnych kompletów oczywiście tego samego typu

Opublikowano
tez mam ten problem te 2 srubki to napewno i delikatnie podwarzac srubokretem z duch stron z tego co czytalem to elektronika jest z tyly wiec nic nie spiepszysz niechcacy
Opublikowano

zegary w e36 wyjmuje sie tak :

odkręcasz te 2 srubki u góry i zegar powinien wyjść tylko trochę przeszkadza kierownica czasem trzeba troche pokombinować z kierownicą a czasem całkowicie ja zdjąć zależy od kierownicy . a i gdyby nie chciały zejść po odkręceniu tych dwóch to mogą być jeszcze u dołu jakieś nie jestem pewien bo ostatnio wyjmowałem w e36 i w e30 i mi się myli i nie mogę sobie przypomnieć czy było coś tam u dołu bo w e30 są napewno i jest tam taki jeden myk żeby się dostać do tych dolnych.

Opublikowano

nic tam się nie uszkodzi po odchyleniu zegarów trzeba wyjąć te wtyczki z tyłu przez wysunięcie takiego plastiku czasem pomaga odkręcenie tej podbiyki nad nogami kierowcy ale zasem jest tak ciasno że nie da sie reki wsadziś

ć zależy od wyposarzwnia

Opublikowano
Witam , kolego dobrze trafiłeś bo kokoło 4 tygodni robiłęm tą operacje , słuchaj na początku odkręcasz 2 śróbki są one u góry zegarów krzyżakowe, po odkręceniu podwarzasz od góry tak na środku i wyciągasz tutaj się pomęczysz ale dasz raę mało miejsca jak już trochę odejdą muśisz odłączyć z tyłu wtyczki u mnie było ich 3 szt. pamiętaj przed odłącz akumulator, jak zegary masz na wierzchu to z tyłu masz nastę pne śrubki tkz. torx szt3 odkręcamy po tej operacji masz po lewej i prawej stronie zatrzask wypinamy je i wtedy odchodzi cały tył,zeggary są rozpołowione tą część z cyferblatem musimy też rozłożyć nastepująco od środka są takie 3 zapinki które kręcą się w własnej osi musisz je poprzekręcać w lewo ok. 45 stopni i wtedy odejmujesz sam cyfer blat, wskazówki są ściągane podwrzasz i ściągasz, sam cyferblat jest przyklejony na klej i go żdziersz a pozostałoś kleju zmywasz, naklejasz nowe zegary i posprawie ja montowałęm takie http://moto.allegro.pl/item353840583_moman_indiglo_bmw_e36_najlepsze_.html oświetlają na niebiesko. miłej zabawy tomasz Pasłęk
Opublikowano
dzięki za pomoc. myślałem już że będe musiał jechać do jakiegoś szpeca bo nie chce uszkodzić mojego samochodu a te zegary które pokazuje kolega są zaje... pozdrawiam :D :hand:
Opublikowano

Jak przedmówca, odkręcasz u góry dwie śruby-gwiazdki, podważasz lekko płaskim wkrętakiem i łatwo się wysuwają. Można wyjąć je obok kierownicy jak masz regulacje wysokości - kierownicę przekręcasz lekko w prawo i masz już zegary poza kokpitem.

Trzy wtyczki z tyłu trzeba wyczuć. Na "grzbiecie" mają zabezpieczenie - zapadkę. Jak ją wciśniesz to przesuwasz dźwignię w bok i wtyczka sama się wysuwa.

Pozdrawiam, J.

Opublikowano
ja montowałem takie http://moto.allegro.pl/item353840583_moman_indiglo_bmw_e36_najlepsze_.html oświetlają na niebiesko. miłej zabawy Tomasz Pasłęk

właśnie kupiłem takie same :) wzór pierwszy - miałem już zegary od tego kolesia do Calibry wcześniej i efekt - SUPER WRAŻENIE!! polecam każdemu!!

i przyda mi sie również ta instrukcja jak będę wymieniał swój :)

P.S. Tomasz28 możesz podesłać jakieś foteczki jak wygląda ten licznik u Ciebie? w dzień i w nocy :) dzięki :)

Były:

Ford Fiesta XR2i

Opel Calibra 2.0 16v ECOTEC

BMW E36 316I Coupe '98

BMW E46 330D Sedan '00

BMW E36 318 IS '95

vauxhal omega 2.5 v6

BMW E39 540iA '98

vw passat 1.9tdi

e46 328i '00

E46 325Ci kabrio '04

E60 520i '04