Skocz do zawartości

Witam mam cholerny problem z moim coupe 1.8is POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:( Jest tak: daje gaz do podlogi a silnik wyje jak glupi :) ale nie rwie go do przodu.

Druga sprawa to spalanie gazu(bez szalenstw)zaleje do baku 23 litry lpg i przejade na tym 120km!!!!

Trzecia sprawa to ze czuc w kabinie benzyne nie (spalona)

Czwarta to ze jak jade i naprzyklad mam 3000obr/min i sa swiatla hamuje (puszczam gaz) to obroty spadaja bardzo powoli pomozcie bo kocham moje autko

Opublikowano
Cholera nie wiem....tego nie sprawdzalem..pojade pod kompa ..moze to ta sonda lambda i swiece bo slyszalem ze glowica tez bo leje
Opublikowano
A jesli wciskasz gaz do dechy i silnik wyje to rozumie ze obroty rozna a auto nie adekwatnie do obrotow przyspiesza?? Jesli tak to stwiam na sprzeglo.

kolega trumna może napisał tak jakby objawem było zużyte sprzęgło,ale pewnie miał na myśli,że jak wciśnie gaz to auto jest zamulone i ledwo przyspiesza.100% sonda lambda,to są typowe objawy,duże zużycie paliwa i pogorszone osiągi.

Nur bmw e32
Opublikowano

Może masz gdzieś nieszczelność i cieknie benzyna. Wejdź pod auto i sprawdz wszystkie przewody paliwowe czy nie są spękane albo sparciałe. Posprawdzaj też elementy łączące te przewody oblukaj też w okolicach silnika wszystkie gumy.

Jak wszystko jest szczelne jedź na kompa i zrób diagnostykę, nie baw się w wymienianie wszystkiego po kolei bo to się mija z celem. pozdrawiam

http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano
co do tego ze czuć benzyna w kabinie to tez tak miałem, i jak sie okazało pod tylna kanapa jest pompa paliwowa i w moim przypadku spadł wężyk z powrotu i wylewał paliwo na pompę co przy czym z baku szybko ubywało paliwa bo większość szla na ulice... pozdrawiam