Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam i proszę o pomoc ,a więc mam taki problem nie mogę zmienić trybu pracy automatu na ekonomic lub na sport pracuje tylko tryb zimowy ,rzadnej reakcji na przełącznik rodzaju pracy ,poza tym skrzynia pracuje bardzo dobrze.Prubowałem z odłączeniem akumulatora ale nic to nie dało.
Opublikowano
czesc. tez mialem taki problem, ale chwilowo. przycisk zmiany truby poprostu sie zacial, mogl sie nazbierac piasek albo cos w tym rodzaju. sprobuj w jakis sposob go rozruszac lub przytrzymac dluzej na S. heh moze pomoze, pzdr
Opublikowano

Witam! Podłączę się do tematu, ponieważ mam również podobny problem - nie mogę przełączyć na tryb zimowy. Czuję ,że działa "S" i "E". Mówię, że czuję ponieważ odczuwam zmianę podczas jazdy natomiast na wyświetlaczu świeci sie tylko "SD" obojętnie czy jadę na "Sporcie" czy nie.

Ciekawe ,że wkładałem na chwilę przełącznik z drugiego samochodu i żadnego efektu.

Opublikowano

Cztery rzeczy do sprawdzenia: Przycisk, wtyczka od przycisku, wiązka, komputer.

Sama skrzynia, jeżeli pracuje dobrze, nie ma nic wspólnego z trybami pracy. To program w kompie 'mówi' jej jak ma zmieniać biegi. Więc trzeba szukać w tych okolicach. Najprędzej przycisk. Po latach styki są tak brudne, że mogą nie łączyć.