Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś wie gdzie są czujniki temp. cieczy w e46 318 1998 M43?

Chodzi mi o czujnik od zegarów. Który jest od czego: na obudowie termostatu, drugi przy chłodnicy z dołu po lewej (podejrzewam że od wentylatora). Po odłączeniu obydwy wskazówka na zegarach wskazywała temp. Ktoś się orientuje?

Opublikowano
Czujnik od wskaźnika na zegarach masz w głowicy silnika od strony dolotu. Użyj szukajki :search: :search: to dowiesz się więcej na ten temat.
Opublikowano

Ok dzięki, a ten na obudowie termostatu i przy chłodnicy to od czego?

Szukarki użyłem ale wyskakuje mi tyle tematów że w ciągu kilku godzin trudno jest je przejrzeć, a w tych,które patrzyłem nie znalazłem odpowiedzi. Szukarka jest trochę niedorobiona.

Opublikowano
To na termostacie to nie jest czujnik :D to jest złącznik od podgrzewania termostatu, w razie potrzeby przyśpiesza, lub opóźnia pracę termostatu, a ten czujnik na dolnym przewodzie przy chłodnicy jest od załączania sie wentylatora, jak go ściągniesz będzie non stop się kręcić. Więcej na temat czujników się nie wypowiem bo nie wiem, ale wydaje mi się że jest w głowicy z przodu.