Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po wielkich poszukiwaniach diesla, trafilem na sliczna e46 coupe w automacie 318Ci, 2001 rok. Ma klimatronic, i biedne radio na kasety firmowe. Mam pytanie... Czy jest w niej komputer pokladowy, ktory pokazuje spalanie, srednia predkosc itd?? jesli tak to gdzie ten bajer jest i skad sie go obsluguje? Kierownica jest ta nowa juz z elementami drewna ale nie multifunkcyjna, i kto ma radio CD odsprzedac?? Najchetniej BMW Buisness CD Radio.

Opublikowano

a 318Ci to diesel?

komputer jesli jest, to wyswietlacz znajduje sie u dolu pomiedzy predkosciomierzem a obrotomierzem.obsluguje go dzwigienka kierunkowskazow.

business cd znajdziesz na allegro za okolo 600 zlotych.

Opublikowano
to jest benzyna 140km. i jesli komputer ma obslugiwac dzwignia przy kierunkach, to nie ma takiej opcji w niej... szkoda na maxa wiec. Ale ktos mial idiotyczny pomysl, wypuscic bmw e46 w coupe z pelna elektryka, szescioma poduszkami, parktronikiem, xenonami, tiptronikiem, w skorach i wrzucic tam radio na kasety i nie dac komputera... tylko niemcy mogli byc takimi idiotami.
Opublikowano
i jesli komputer ma obslugiwac dzwignia przy kierunkach, to nie ma takiej opcji w niej...

dzwignia a raczej przycisk na jej koncu.

wierzyc mi sie nie chce ze kompa nie ma :jawdrop:

Opublikowano
tez mnie to dziwi plus w takim wyposazeniu radio na kasety... jakas baba go kupila i ja sie teraz za nia bede meczyc
Opublikowano
w takim wyposazeniu radio na kasety...

to akurat dosc czesta przypadlosc w e46.ja sam tez mam kaseciaka.jeszcze... bo we wtorek zmiemiam na oryginalny mp3 odtwarzacz :dance:

a brak cd juz pare osob na tym forum poruszalo czyli wynika ze sporo e46 wychodzilo w takiej konfiguracji wyposazenia.

to byl akurat zaden problem dla mnie w momencie kupna.lepiej bylo zwrocic uwage na inne rzeczy.

Opublikowano
stan jest idealny, wiec sie czepiam juz szczegolow. w seriwsie bmw powiedzieli ze jest jak nowa, ze sa zdziwieni.
Opublikowano
Co wy z tym radiem CD, w bagażniku siedzi zmieniarka na 6 kompaktów a wam brakuje CD w środku. Może dzięki temu będziecie mieli całe szyby i radio na swoim miejscu.
Opublikowano
hehe bo nie masz orginalnego radia BMW. Jak jest radio orginalne to masz w bagażniku zmieniarkę też firmową bmw (po prawej stronie otwiera się pokrywe). Myślałem że wszystki BMW je mają z tego modelu. Jak to jest??
Opublikowano
hehe bo nie masz orginalnego radia BMW. Jak jest radio orginalne to masz w bagażniku zmieniarkę też firmową bmw

kolego co rozumiesz pod pojeciem nieoryginalen radio?

radio mozna miec oryginalne i nie trzeba wcale miec zmieniarki.

Opublikowano
No to się wyjaśniło. U mnie jest zmieniarka na CD, a radio jest kasetowe. Myślałem że zmieniarki są w standardzie, ale jak widać się myliłem.
Opublikowano
w bmw nic nie jest standardem. tak sa wyposazone te bmw ze jak cos masz to zawsze czegos musisz nie miec. a co do radia, to faktycznie. nie jest oryginalne bo tak jak mowisz nie ma zmieniarki w bagazniku. te napisy bmw na radiu to zwykla kalkomania zrobiona przez poprzednia wlascicielke. :roll:
Opublikowano
a co do radia, to faktycznie. nie jest oryginalne bo tak jak mowisz nie ma zmieniarki w bagazniku. te napisy bmw na radiu to zwykla kalkomania zrobiona przez poprzednia wlascicielke. :roll:

co wy sie tak tego radia czepiliscie?

arczito wrzuc fote jak to radio wyglada.

moze byc radio oryginalne i bez zmieniarki!!!!

co pisze na radiu?

naprawde wyglada jak naklejka?

nie uwierze jak nie zobacze!

Opublikowano

sylwo to byla ironia:)

radio jest jak najbardziej oryginalne.

w sumie to myslalem o zmianie radia ale troche od innej strony... Montowal ktos moze radio o wymiarze 2din? czyli wielkoscia x2 normalnego radia. i jak to sie ma do przeniesienia sterowania klimatronikiem nizej? trzeba tez uzywac zaslepek? czy juz rozmiar jest idealnie pasujacy we wneke?

Opublikowano

Witam szacowne grono wlascicieli i fanow tych slicznotek.

Choruje od jakiegos czasu na E46 i wlasnie zbliza sie chwila wyboru jakiejs, w zwiazku z tym drecza mnie rozne dziwne pytania.

Szukalem odpowiedzi, ale nie znalazlem na pytanie jak duzo jest kombinowania (i czy wogole mozliwe) aby zamiast ori kaseciaka np. wlozyc jakies inne radio CD np. jakiegos Pioneera albo Kenwooda :?:

I przy okazji, zeby nie zakladac nowego tematu co jest z tymi wykonczeniami np. wokol drazka zmiany biegow, ze wystaczy lekko czyms zachaczyc i juz jest row jak Grand Kanion (jakby taka miekka gumo-gabka) :?: Czy to normalne i czy trzeba poprostu niesamowicie na to uwazac, czy jak, bo nigdy nie spotkalem sie z czyms takim :?:

Opublikowano
co do radia, na allegro masz do kupienia zaslepke za 20zl i kostke iso za 10 i mozesz wkladac takie radio jakie chcesz. drugie pytanie- nie wiem o co chodzi.
Opublikowano
Sama dźwigienka nic nie da, trzeba jeszcze przeprogramować soft.

Autor wątku do którego dałem link napisał o tym więc jak ktoś przeczyta to będzie wiedział, a zresztą przeprogramowanie to chyba najmniejszy problem :wink: