Skocz do zawartości

Wali wodą z rury na benzynie i falują obroty....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!!!

Kupiłem 316i jakis czas temu i jak zwykle u nowicjuszy mam problem.Nic na forum nie znalazlem ciekawego i rozwiazujacego moj problem:(Moja Bawarka na benzynie poprostu szaleje,do 1,5tyś obr. jak by sie dławila,na wolnych obrotach faluje miedzy 600 a 1200 obrotów,Niezaleznie od nagrzania silnika.Kiedy przygazuje ja troche na benzynie,zostawiam mokra plame na jezdni(coś jak by woda wypływała)lekko tlusta maz,przeźroczysta i śmierdzi spalenizną.Po wymianie czujnika który podaje dane do kompa przestało działać ogrzewanie.Nie jest to zapowietrzony uklad chlodniczy ale zapowietrzona nagrzewnica.Elektrozawór tez jest ok ale nie dostaje napiecia:/Nie wiem czy jest od tego ostatniego jakis przekaznik,bezpiecznik czy cos?!?!?!?Mam oczywiscie LPG ale na tym jest ok.Baaaaaaaaardzo prosze o jaką kolwiek pomoc ja jakie kolwiek zagadnienie mojego problemu.Pozdrawiam

Opublikowano
przy gazie i benzynie woda z rury to normalne, co do obrotów na lpg i na benzynie jeżeli działa tak samo to może świece. Nagrzewnice musisz odpowietrzyc poszukaj przy kolektorze ssącym węże zasilające nagrzewnice, powinien tam być mały zawór odpowietrzający :reading2:
Opublikowano
przy gazie i bez. woda z ru.to normalne co do obrotow jak na lpg i na ben.dziala tak samo to morze swiece nagrzewnice musisz odpowi. poszukaj pszy kolektorze secym szlalfy zasilajece nagrz. powinien tam byc maly zawur odpowetszajecy :reading2:

Że co? :mrgreen:

http://gratyzchaty.pl -Giełda Darmowych Przedmiotów
Opublikowano
przy gazie i bez. woda z ru.to normalne co do obrotow jak na lpg i na ben.dziala tak samo to morze swiece nagrzewnice musisz odpowi. poszukaj pszy kolektorze secym szlalfy zasilajece nagrz. powinien tam byc maly zawur odpowetszajecy :reading2:

jakie morze?? - Bałtyk??

pszy - :jawdrop:

zawur - :jawdrop:

odpowietszajacy - :jawdrop:

Poza tym - domyśleć się o co chodzi w tej wypowiedzi to trzeba być MYŚLICIELEM.

Prośba do moda o usunięcie bądź korektę tej wypowiedzi.

Opublikowano
W paliwie jest woda-mam nadzieje, ze zdajesz sobie z tego sprawe, przy spalaniu gazu wydziela sie również woda, woda skrapla sie tez w ukladzie wydechowym, woda skrapla sie w zbiorniku paliwa.....tylko teraz wszytsko ma swoje powiedzmy normy. NIe sadze aby przepuszczala uszczelka pod glowica, objawy zauważyłbyś , dymienie , smietana na korku oleju, ubytki plynu. Problem lezy w regulatorze biegu jałowego bo poiwedziales ze na LPG jest ok.czyli wniosek jest taki ze silnik krokowy jest niesprawny lub zle sterowany. Pomijam nieszczelnosc ukladu dolotowego-bo powinies sprawdzic to jako 1. Odpal silnik na Pb i odepnij wtyczke od krokowego- jesli praca silnika jest taka sama to masz odpowiedz na swoje pytanie, jesli obroty wskakuja na poziom okolo 1200 i sa stabilne to masz potwierdzenie, ze krokowy działa, tylko nie wiadomo czy sie zacina czy otrzymuje zle napienie z komutera, idac po nitce TPS, przeplywka
Opublikowano
Silnik krokowy zaraz sprawdze.Jeśli chodzi o ta wodę to płynu chłodniczego nie ubywa.Wiem że zawsze jakaś woda sie znajdzie w układzie wydechowym ale jest jej bardzo duzo i tylko na Pb.Kiedy przylozy sie reke do rury i przygazuje to jest mokra.Na gazie jest sucho!Znowu sie chyba powtarzam.Przy wężach wlotowych do nagrzewnicy nie mam żadnego zaworu odpowietrzającego ale wiem juz ze elektrozawór nie dostaje napięcia.Bede musiał chyba go sprawdzić na krótko.
Opublikowano
Sprawdziłem silnik krokowy jeszcze raz i wyczyściłem przpływomierz.Woda już nie cieknie z rury ale nadal sie muli na Pb na zimnym silniku.pozostaje mi tylko jechac na warsztat i podpiecie Bawarki pod komputer.
Opublikowano

piotr2569 czep sie krowiego ogona! :evil:

A nie pisowni,klawiatura jest jak ja ustawisz.

A problem z BUNIĄ to może uszczelka głowicy , :?:

Woda z olejem z wydechu i ubytek ze zbiornika?

Opublikowano
piotr2569 czep sie krowiego ogona! :evil:

A nie pisowni,klawiatura jest jak ja ustawisz.

A problem z BUNIOM ,moze uszczelak glowicy , :?:

Woda z olejem z wydechu i ubytek z zbiornika?

Nie czepiaj się piotra bo ma rację :mad2: To jest forum posiadaczy BMW czy zerowiaków.. Piszmy jakoś zgodnie z polskim językiem, a jeśli kolega jest np. dyslektykiem, to niech o tym poprostu napisze i będzie spoko... Mamy takiego kolege na forum "IRMAT Tuning Klub Skierniewice" :cool2:

P.S. Widząc takie pismo ma się wrażenie, że z drugiej strony siedzi osoba która nie powinna mieć BMW... Sorki ale to moje osobiste zdanie... [/url]

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
Widze ze zamiast kierować sie tematem zrobiliście sobie miejsce do kłótni:/Mozecie mi powiedziec dlaczego kiedy przestawiam pokretło na ogrzewanie nadal wieje zimnym powietrzem.Z twgo co juz wiem nie ma napiecia przy wtyczce ktora idzie do elektro zaworu.Panowie nie klocic sie kto co jak napisal bo nie ma sensu.Mamy tutaj sobie pomagać a nie wytykac bledy pisowni.Ps,uszczelka pod glowica byla wymieniana w ASO i watpie ze tam zrobili cos nietak.
Opublikowano (edytowane)
Witam ponownie.Byłem dzisiaj na diagnostyce komputerowej.Okazało sie że nie ma błędów ale przepływomierz zaczyna umierać:(Świece są prawdopodobnie do wymiany.Moja Bawarka juz sie nie trzesie ale na zimnym silniku nadal przerywa na Pb.Bardzo polecam warsztat na ulicy Gałczyńskiego we Wrocławiu.Znają się tam na Bmw i za friko wszystko ustawią.Kosz podpięcia do komputera 50 zł więc z regulacją sądze ,że to bardzo mało. :dance: Edytowane przez Robsajson
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
to jest chyba ostatni post co do mojego tematu.Na zimnym silniku dzialy sie takie jaja dlatego ,ze akumulator byl wywalony doszczetnie:/W środku sucho a po dolaniu wody destylowanej i naladowaniu bylo lepiej.Teraz mam nowy i juz wszystko dziala bez zarzutu.