Skocz do zawartości

martwy zakres pedału gazu? przepustnica?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z brakiem reakcji na wciśnięty gaz w początkowym zakresie..Objawia sie to tak ,ze jadąc na 1-nce i trzymając auto powiedzmy około 1200obr odejmuje płynnie gaz i chce jechać bez gazu na wolnych obrotach a auto w tym czasie gwałtownie szarpie hamując silnikiem po czym dochodzi do wolnych obrotów i wtedy również lubi sobie szarpać zamiast płynnie sie toczyć...Dodatkowo by przyspieszyć z wolnych obrotów nie wystarczy wcisnąć gaz minimalnie a trzeba zrobić to poza ten "martwy zakres" i wtedy znów gwałtownie się zbiera...Występuję to tylko na 1dynce drugi bieg idzie już normalnie płynnie i zbiera się również płynnie od dotknięcia pedału gazu...

ma ktoś pomysł co może być przyczyną?

Pomóżcie bo jadąc w korku jest to naprawdę uciążliwe..

A może tak ma być? :|

Pozdrawiam

Opublikowano
Tez mam podobny problemPodejrzewam jakis czujnik,moze przewody lub sprzeglo...Ciezko trafic.U mnie na kompie wyszedl blad czujnika spalania stukowego ale na forum nikt nie napisal co sie dzieje gdy jest popsuty:(
Opublikowano

sprzęgło zmieniałem jakieś 2000km temu więc raczej odpada..

czujnik spalania stukowego... przyznam że nie wiem

a te przewody? o co to chosi :)?