Skocz do zawartości

Wysoki poziom oleju na bagnecie ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zastanawia mnie jedna rzecz, gdy rano sprawdzam poziom oleju, bagnet a własciwie cała czesc plastiku jest w oleju. Oczysze go włoze, wyjme i pokazuje mi dobry stan oleju. Czy jest to normalne ze tak bagnet jest zalany olejem mocno przed oczyszczeniem?? po wyjeciu bagnetu na odpalonym silniku slysze bulgotanie... Czy to również normalne??

Dziekuje za pomoc w rozwikłaniu mojej niepewnosci.

B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano
Uważam że nic w tym dziwnego że bagnet przed wytarciem jest w oleju. Olej jest gęsty i sam z niego nie zleci. Przecież stan oleju sprawdza się przez wyciągnięcie bagnetu,wytarciu i ponowne włożenie i sprawdzenie stanu.
Opublikowano

Wszystko jest w porządku – taka sytuacja ma miejsce zwłaszcza przy świeżym oleju. Po np. 7tys poziom oleju będzie można sprawdzać najprawdopodobniej bez wycierania bagnetu.

Pozd.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Po np. 7tys poziom oleju będzie można sprawdzać najprawdopodobniej bez wycierania bagnetu.

Pozd.

Tak dokładnie było, pamietam ze było jak mówisz i dlatego obecna sytuacja mnie zaineteresowała...

B-bardzo M-mądry W-wybór