Skocz do zawartości

nowa chlodnica czy to normalnie?kto wymieniał niech pisze !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ze uborykam sie z wieloma problemami z chlodzeniem zalaniem pod dywanikami mam jeszcze pytanie czy normalnie jest ze nowa chlodnica lekko na puchła dokladnie zbiornik wyrównawczy czy to normalne? moze musi pracowac wiec sie robi delikanie baniasty i mocowanie to u gory delikatnie wygielo do gory zaledwie 1mm .plyn idealny oleju nie przybywa jedynie znikajacy plyn ale to chyba nagrzewnica bo to temat z innego postu jutro bede wiedziec czy to ona bo bede rozbierał.prosze o opinie kto wymienial niedawno chłodnicę
Opublikowano

Witaj,

powiem tak zmieniałem chłodnicę w wielu autach,w bmw tez i powiem ci że nic nie powinno puchnąć ani sie powiekszać może poszła ci uszczelka pod głowicą albo auto było przegrzane dlatego wytwarza się ciśnienie w układzie,powiedz cos więcej jakie są objawy...?

Opublikowano
no objawów jako takich nie ma ale jak zaczne sie doszukiwać to sie znajda. temp.ok plynu co jakis czas dolewam ale dopiero kilka dni temu zobaczylem ze mam mokra wykladzine wiec chyba nagrzewnica. slyszalem o jakims chemiczny sprawdzeniu glowicy robic to ?dodam ze wymiana miala miejsce po urwaniu kruca z chłodnicy na trasie i tem skoczyla na max ale to bylo juz jakis czas temu a chlodnica ciekla jeszcze wczesniej jak juz kupilem auto. węzę sa twarde ale każdy ma inne wyczucie.sam nie wiem co sprawdzic ?
Opublikowano
powiem ci tak kolego mialem podobny przypadek tez temp skoczyla na max i tez bylo ok jakis czas pozniej (nie dlugi czas) rowniez zaczelo ubywac plynu,i okazalo sie ze walnieta jest uszczelka pod gowica i ja bym na to stawial,nic nie powinno puchnac ani sie wykrzywiac moim zdaniem sa to obiawy za duzego cisnienia w ukladzie chlodzenia,a moze sprobuj jeszcze odpowietrzyc
Opublikowano
tez borykałem się z problemem ubywającego płynu. pocieszę cie nie musi to koniecznie oznaczać wydmuchnięcie uszczelki pod głowicą. U mnie to też podejrzewał mechanik a okazało się że nie jest do końca odpowietrzony układ chłodzenia. w takim przypadku tez rośnie ciśnienie i ubywa płynu.
Opublikowano

Ja rowniez wymienialem chlodnice, jednak zadnych objawow puchniecia nie ma!

rowniez ubywa mi plynu, uszczelke mialem robiona, a plyn sobie wycieka - zostawia mi dosc duze plamy w garazu, choc nie moge zlokalizowac miejsca wycieku (cieknie mi gdzies nad skrzynia), a dywaniki suche. dolewam litr na miesiac :norty:

miało być bezawaryjne;]

http://i50.tinypic.com/2005nv5.jpg