Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W mojej E34 wyczyściłem soczewki i byłem ustawić światła ale i tak świeci tak o. Czy zestaw HID to naprawde taka rewolucja??? Jakie zestawy radzicie? Jak już to jakie światło( 4300K, 6000K czy 8000K)??? :roll: :worried:
Opublikowano

Hidy naprawdę poprawią Ci oświetlenie drogi. 4300K daja najbardziej zbliżone do żarówki światło, ale dużo mocniejsze. 6000K maja już lekko niebieskawą poświatę (sam mam takie).

Z tego co słyszałem, to czym bardziej niebieskie, tym gorsza masz widoczność, szczególnie podczas deszczu.

Osobiście polecam 4300 lub 6000, nie więcej.

Na allegro są dostępne już nawet poniżej 250zł, i gdybym kupował drugi raz, to takie tanie bym brał, bo wydaje mi sie, że we wszystkich ten sam "chińczyk" siedzi :D

126p>Polonez 1,5>Seicento 900>Polonez 1,4 103kM>Nissan 100NX 150kM>Peugeot 406>Peugeot 406>Opel Vectra 2,2DTI>BMW520i 24V>BMW 525i 24V Touring i VW POLO 1.0 sport GT :) '92>A-klasa 140KM>E61 530d
Opublikowano

Przerobilem wszystkie mozliwe zarowki, ktorych test zreszta znajdziesz na forum. Najbardziej zblizone swiatlo do xenonu / idealnie biale - daja zarowki hellteca 100w (nie do rozroznienia moim zdaniem)

Nie laduj sie w zarowki, tylko hid, i to nie pierwszy lepszy, bo wychodzilo iles wersji, moim zdaniem w okolicach 350-400zl jak dobrze pamietam (bo sam przegladalem) znajdziesz cos fajnego.

Pozdrawiam
Opublikowano
tez sie borykalem z problemami ze swiatelem- rozwiazanie kosztowalo mnie 650zl ale teraz mam super swiatla:) otozn nowe reflektory mijania plus xenony 4300K! no chyba ze masz w super stanie odblysniki- ale jesli sa juz lekko matowe itp to polecam lampy- 250zl plus zestaw xenonow 4300 i bedzie ok:) niedlugo zrobie fotki w nocy to moze wrzuce:) co do barwy polecam 4300K nie wyzej... te i tak maja poswiate niebieska, daja najwiecej swiatla i najmniej rzucaja sie w oczy psom. pozdro!
Opublikowano
Dzięki koledzy za rady!!!

Co sądzicie o tym?:

http://moto.allegro.pl/item346338211_h1_h4_h7_zestaw_ksenon_6000k_8000k_xenon_rzeszow.html

Oczywiście 6000 bo 8000 to za fioletowe światło może być i miejscowe psy nie będą dawać mi żyć...hehe! :dance:

Kup 4300 jak kolega wyżej radzi. I tak z biegiem czasu bedą świecić na niebiesko na czym ci pewnie zależy przede wszystkim :wink:

Opublikowano
Nie jest tu najważniejsza barwa światła lecz to żeby widzieć więcej a jak jest za niebiesko to podobno w deszczu nie jest dobrze! 6000K to już jest niebiesko??? Widziałem jak świeci 8000K i jak jest ładna pogodna noc to super ale w deszcze i mgły lepiej noga z gazu!!! :lol:
Opublikowano
Nie widzę problemu. Nie zmieniam standartowych żarówek bo widzę co trzeba nawet w swoim wieku-najwyżej kupię kiedyś coś w rodzaju Osram Night Breaker.
PawełH
Opublikowano
Nie widzę problemu. Nie zmieniam standartowych żarówek bo widzę co trzeba nawet w swoim wieku-najwyżej kupię kiedyś coś w rodzaju Osram Night Breaker.

Fajne żarówki, ja jestem ze swoich zadowolony. :cool2: :mrgreen:

grzes1150_2008, HID na pewno będzie lepiej świecił od tradycyjnych lamp. A jakie zestawy? Co użytkownik, to inna opinia. Każdy będzie zachwalał swoje. Ja bym wybrał 4500 lub 6000. A temat jest na tyle wałkowany, że jest tego na forum... aż głowa boli. ;) :roll2: Ale to dobrze, jeśli ktoś coś chce wiedzieć, to znajdzie coś dla siebie. :D

Opublikowano

jest jeszcze kwestia tego, czy ktoś chce wpakować prawie jedną dziesiątą ceny samochodu w oświetlenie, a potem stwierdzić, że kolega dał 4 razy mniej a daje taki sam efekt...

Ja używam takich za 300złod pół roku i jestem zadowolony, a sprzedawca zobowiązał się, że w ciągu roku wymieni na nowe w razie potrzeby.

pozdrawiam

126p>Polonez 1,5>Seicento 900>Polonez 1,4 103kM>Nissan 100NX 150kM>Peugeot 406>Peugeot 406>Opel Vectra 2,2DTI>BMW520i 24V>BMW 525i 24V Touring i VW POLO 1.0 sport GT :) '92>A-klasa 140KM>E61 530d