Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od kilku dni jestem posiadaczem E34 94rok 2.5 TD Automat.

Niestety po kilka dniach użytkowania powychodziły ukryte wady. Czy jesteście wstanie doradzić i jak najlepiej jak najtańszym kosztem naprawić Beti.

1.Na samym początku zaczęły wariować zegary, wskazówki robiły co chciały.. po zgaszeniu motoru już niestety nie wstały. Nie działa prędkościomierz, obrotościomierz, eqalizer i licznik dzienny oraz całkowity. W dodatku są przerwy na wyświetlaczy dziennym oraz jaki bieg jest załączony. Było już pisane na ten temat na forum. Czy ktoś z Warszawy z forowiczów podjąłby się tej naprawy (oczywiscie odpłatnie)

2. Czasem mam problem z odpaleniem auta jak jest zimne. Świece się nagrzewają ale dopiero pali za 3-4 razem. Nie zawsze tak jest. Zauważyłem ten mankament jak jest wilgotno( nie zimno). Pisaliście że to może być awaria pompy ale czy na pewno?? Czy problem może być w świecach, może któraś ze świec nie dowaga??

3. Tak naprawde czym się różni TD od TDS..?? Który motor bardziej żywotny ??

Opublikowano

co do zegarow, kolega z forum prawi jakis, popatrz na podpis, nie pamietam jaki ma nick, oferuje swoje uslugi tez na allegro, takze poszukaj, tylko nie pamietam, czy jest z wawy

co do swiec, u mojego ojca w focusie byl podobny problem i okazalo sie, ze 3 swiece do wymiany, takze podjedz do jakiegos mechanika i sprawdz to

na pytanie 3 nie odpowiem, bo odpowiedzi nie znam:)

Opublikowano

Witam.

1.Zegary naprawia kolega Flash .

2.Zacznij od najprostszych rzeczy-świece itp.

3.Z tego co wiem to TD nie ma intercoolera,ale głowy nie dam.

4.Nie ten dział

Pozdrawiam i życzę radości z posiadania Blumki.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
eqalizer
to chyba raczej w sprzecie grajacym :D

p.s. polecam lekturke regulaminu odnosnie zamieszczania tematow w odpowiednich dzialach

SPRZEDANA :((( buuuuuuuuuMój Compakt :)<--------- OCEŃ - komentarze i uwagi mile widziane na PW. !!!NOWE FOTY!!!

!!!Aktualizacja 05.08.2008 !!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ten dział- PRZENOSZĘ - MOD :evil:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Wielkie dzięki za odpowiedz i przepraszam za umieszczenie tematu nie w tym dziale. Już się odezwałem do Flash-a. Wielkie dzięki za pomoc.