Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam czy ktoś wie jak sprawdzić czujniki parkowania.???oczywiscie domowym sposobem
Kierowca BMW bez punktów karnych? Nie ma takiego... no chyba że uciekł...
Opublikowano
napisz jaki masz problem. najbardziej domowy sposob ale nie zawsze skuteczny, to wlaczyc PDC i przystawic palec do czujnika. jak bedziesz slyszal cykanie to moze oznaczac, ze jest sprawny.
DIESEL POWER
Opublikowano
witam jak właczam bieg wsteczny to w aucie mam cały czas ciągły sygnał.i po kilku sekundach wyłacza sie. czy po podłaczeniu do kompa powiedzą mi dokładnie które są uszkodzone a moze przyczyna tkwi gdzie indziej.czy jak np wymontuje ten uszkodzony to wszystko bedzieok.czy muszą być wszystkie 4 zeby było ok???
Opublikowano
:duh: po co pod kompa podłączać :!: :?: sprawdź sposobem domowym i na 100% będziesz wiedział który jest uszkodzony... Domyślam sie, że nie masz interfejsu i za każde podłączenie płacisz. U mnie też jest dźwięk ciągły przez 4 sekundy i sie wyłącza.
Opublikowano
jeszcze jedno,koszt serwisowy nowego to ok 250pln,ale jesli akierowany to okolo 450-500 dokladnie nie pamietam :jawdrop:
Opublikowano
jesli chodzi o ceny czujników to kolego masz racje bo pytałem w serwisie i podobne ceny mi powiedzieli.,dziś jest ładna pogoda to posłucham tego cykania o ktorym wczesniej pisaliście.podobno mycie karcherem bardzo skraca zywotność takich czujników.dzieki za pomoc
Opublikowano
cena nowego to 273 zl, z jakims malym rabatem mozna go wziac ponizej 250 to fakt. rowniez faktem jest ze mycie karcherem moze je zalatwic. przed zima umylem samochod, a po zimie jak go wystawialem nie dzialalo juz PDC. musialem wymienic dwa czujniki. mozesz polowac na uzywki, byle sie zgadzaly numery katalogowe.
DIESEL POWER
Opublikowano
dzis słuchałem czy cykają.dwa po bokach cykaja aż miło.ale w środkowych ciszaaaaaaaa i to mnie martwi takze poszukam uzywek moze dobre sie trafią.dzięki za pomoc