Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam proszę o pomoc bo już nie mam pomysłow , mam taki problem z akumulatorem że gdy samochód postoi dwa trzy dni rozładowuje sie on dodam że jest on nowy i 100% sprawny mierzyłem ładowanie i bez obciążenia mam ok 14,1 a na pełnym obciążeniu 13,8 a pobór prądu 0.009A to chyba dobrze? także rozrusznik jest po regeneracji ma ktoś pomysł co może być przyczyna wykluczam wade akumulatora bo sprawdzałem go w innym samochodzie i tam działał bez problemu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Te 0,009A to po wyjeciu kluczyka ze stacyjki? Wartosc w miare rozsadna.

Masz alarm albo jakies extra dokladane moduly?

Opublikowano
mam alarm który nie działa tylko miga dioda i dośc mocne audio wzmacniacz i tube , bez kluczyka z tym wszystkim pobór jest jak pisałem 0,009A czary?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz kimie dokladnie uklad automatycznego przewietrzania auta?

Sprobuj podlaczyc miernik na 1h i sprawdz pobor pradu ponownie.

Jezeli masz taki wartosc 0,009A to cos musi wlaczac sie w miedzyczasie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miernik pokazuje "-" przed wartoscia? I na jakim zakresi mierzysz ten prad? Czy miernik elektroniczny? Dobrze dobrales wejscie wzaleznosci od zakresu?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Wyglada ze ok. Takze proboj lapac piki pradu. Zrob liste tego co masz extra? Edytowane przez nerwus
Opublikowano

tak samo mierzyłem w golfie i tam wyszło 0.013A a tam żadnych problemów nie ma

wydaje sie że wszystko jest ok ale nie jest dlatego pisze na forum bo może jest coś o czym nie wiem i może ktos też tak miał?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wypnij w cholere centalke alarmu.

Centralny zamek orginal?

Jak masz sterowane zasilanie wzmacniacza. Wyjmij panel z radia.

Opublikowano

sądząc po pilocie to raczej nie oryginał z tym że niby na włączonym alarmie jest a pobór sie nie zmienia mam jeszcze odcięcie zapłonu moze to mieć jakieś znaczenie ?

a panel zawsze wyjmuje wzmacniacz sterowany przez radio