Skocz do zawartości

530D na co zwrócic uwage przy zakupie takiego diesla?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak z grubsza sprawdzic czy dieselek 3.0d jest sprawny? nie bede mialmozliwosci sprawdzenia na kompie wiec moze sa jakies inne "domowe" metody?
Opublikowano
A jaki rocznik cię interesuje i jaka kwote chcesz przeznaczyć.

myślałem o rocznikach 1998-2000 i mam na to jakies 8500 euro

zapomnij...

Szkoda Twojego zachodu, za 8500 nie kupisz 530D w dobrym stanie.

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Opublikowano
Jak wie gdzie szukać i ma kogoś zaufanego w niemcowni to coś tam sobie znajdze.Ale nie licz na przebiegi rzędu 150 -200yyś.km w tych rocznikach lecz 300 w góre.U mnie w rodzinie jest 525d (2001r)z przebiegiem ponad 300tyś.km i moim zdaniem jest w dobrym stanie nic jej nie dolega.A sprawdzić musisz jak każdy inny samochód.Odpalić powinien od strzału na zimnym i gorącym(tak samo).Ja niedawno wymieniałem w nim wtryskiwać,gdyż autko dłużej zapalało na gorącym około 5-6 sekund i przy bucie kopciło na czarno.Po wymianie nic nie kopci nawet przy bucie i odpala od przekręcenia rozrusznika.
Opublikowano
no prosze cie kolego :mad2: ,nie przesadzaj z takimi przebiegami: 300tysiakow w gore :duh: bez problemu gostek znajdzie rocznik 2000 z przebiegiem 200tys. oczywiscie nie za kwote 8500euro. Niedaleko mnie stoi piekna grafitowa 530D w kombiku z 2002roku z przebiegirm 211tys(orginalny) na pelnym wypasie(zamiast skory - alkantara ) -cena ,niestety -12500euro. Autko z pelna dokumentacja serwisowa :cool2:
Opublikowano
w planie było znalezienie czegos w niemczech ale niestety nie udalo jak w holandi nic nie znajde z tym silnikiem za rozsadny pieniadz to kupie z innym silnikiem albo e46. w razie czego jakiego benzyniaka mozna kupic zeby nie narzekac i znosil dzielnie lpg przy spalanie rzedu 12-14 litrow/100 i to samo pytanie . jak go na szybko zdiagnozowac ze posmiga?:)
Opublikowano
sa okazje ja kupilem 530d 99r 214000 za 6000 eurasi w belgi stan igla pierwszy wlasciciel special eqipment 2 w kombiaku kubelki skury itd trzeba byc przy kompie i dzwonic od razu.powodzenia.
Opublikowano
no prosze cie kolego ,nie przesadzaj z takimi przebiegami: 300tysiakow w gore bez problemu gostek znajdzie rocznik 2000 z przebiegiem 200tys. oczywiscie nie za kwote 8500euro.

8500 EURO? BEZ PROBLEMU KUPISZ,ale faktycznie kolega ma racje 1.MUSISZ BYC PRZY KOMPIE 2.TELEFON 3.SZYBKI ZADATEK LUB ODBIOR AUTA .Inczej nie kupisz.Wszystkie auta dla siebie i rodziny w ten sposob kupuje(tylko ze mam u kogo sie przespac i poczekac na dobre auto w dobrej cenie)

Dla ciebie POLECAM bez jezdzenia szukania auto do drobnych napraw ale w super stanie.Nie kupiłem go poniewaz zalezało mi na AUTOMACIE,ale oczywiscie nasi rodacy nastepnego dnia po mnie juz byli po to autko i tak oto jest już w kraju z prowizja(nie pytaj jaka jest ich prowizja bo i tak auto jest warte tej kasy co chca i byli szybsi niz ty!!!,dlatego ja na twoim miejscu juz bym jechał obejrzec. To była w ostatnim czasie najlepsza propozycja , ponizej link w.w. BMKi 530 diesel 2001r skóra ,duza navi,xenony cenaw kraju:6.900 Euro do negocjacji

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4928185

Opublikowano

jesli nie masz mozliwosci podlaczenia do kompa to musisz go pozadnie przegonic na jakies szybkiej drodze, sprawdzic czy nie kopci po wcisnieciu gazu do podlogi, jak wkreca sie na obroty i czy dochodzi do czerwonego pola, czy za mocno nie slychac turbiny [swistu], na postoju czy nie telepie za mocno buda na zimnym/ciepym silniku, czy nie ma wyciekow oleju, sprawdz weze od turbo czy nie poca sie od oleju

jednak osobiscie odradzalbym sprawdzanie autka bez kompa - podlaczenie pod GT1 daloby duzo waznych wskazowek takich jak stan wtryskow, przeplywomierza, pompy paliwa itd - a sa to rzeczy ktore malo nie kosztuja ....

wobor nalezy do ciebie

pozdrawiam i zycze powodzenia

Opublikowano
Przeciez ten samochód na dachu leżał. wszystkie cztery słupki są walnięte. Pozatym wyłapał niezłego strzała w przód.

Nawet za 5 bym go chyba nie chciał.

Jak nie widziałes auta na zywo to proponuje abys nie próbował zgadywac jakiego to niby "wyłapał niezłego strzała w przód".Mogł nawet piec razy lezec na dachu najwazniejsze ze dach nie jest do wymiany i nie dostał żadnego mocnego strzała w przód.Klient widzi co kupuje ,a to w naszym kraju to już NAPRAWDE BARDZO DUŻO.

Ostatnio szukałem czesci do naprawy i w jednym warszacie WSTAWIALI CWIARTKE E46 COUPE,a w drugim POŁOWE E39.Musze powiedziec ze zrobili to naprawde pieknie w miescu fabrycznych spawów,także 90 %klientów nie zorientuje sie i dlatego ja NIE KUPOWAŁEM AUT W KRAJU I NIE ZAMIERZAM kupowac.Wszystkie auta dla siebie i swojej rodziny sam prowadzam.

Tobie kolego jezeli kupiłes swoje cacuszko w kraju to proponuje jechac i sprawdzic bo moze sie okazac ze nieswiadomie jezdzisz PIEKNYM IDEALNYM SKŁADAKIEM( szczerze nie zycze ci tego)

Opublikowano
jezeli kupiłes swoje cacuszko w kraju to proponuje jechac i sprawdzic bo moze sie okazac ze nieswiadomie jezdzisz PIEKNYM IDEALNYM SKŁADAKIEM( szczerze nie zycze)

To że kupione w kraju nie zawsze oznacza że jest złe. W niemczech tak samo mozesz sie natknac na cos takiego mając na dodatek uśpioną uwagę ze wzgledu na to ze kupujesz w niemczech :) Mam znajomych co przywożą z niemiec do polski, naprawiają i sprzedają w niemczech :twisted:

Moję auta są np. wszystkie kupione w salonie w PL i jeśli ktoś ode mnie kupi to bedzie mial na pewno nie gorszy niż z niemiec a na dodatek maly przebieg, wszystko w ASO robione i takie tam. :8)

Opublikowano
Przeciez ten samochód na dachu leżał. wszystkie cztery słupki są walnięte. Pozatym wyłapał niezłego strzała w przód.

Nawet za 5 bym go chyba nie chciał.

Jak nie widziałes auta na zywo to proponuje abys nie próbował zgadywac jakiego to niby "wyłapał niezłego strzała w przód".Mogł nawet piec razy lezec na dachu najwazniejsze ze dach nie jest do wymiany i nie dostał żadnego mocnego strzała w przód.Klient widzi co kupuje ,a to w naszym kraju to już NAPRAWDE BARDZO DUŻO.

Ostatnio szukałem czesci do naprawy i w jednym warszacie WSTAWIALI CWIARTKE E46 COUPE,a w drugim POŁOWE E39.Musze powiedziec ze zrobili to naprawde pieknie w miescu fabrycznych spawów,także 90 %klientów nie zorientuje sie i dlatego ja NIE KUPOWAŁEM AUT W KRAJU I NIE ZAMIERZAM kupowac.Wszystkie auta dla siebie i swojej rodziny sam prowadzam.

Tobie kolego jezeli kupiłes swoje cacuszko w kraju to proponuje jechac i sprawdzic bo moze sie okazac ze nieswiadomie jezdzisz PIEKNYM IDEALNYM SKŁADAKIEM( szczerze nie zycze ci tego)

Jasne że niemam 100% pewności że mój też nie jest składak. Jednak tego samochodu który proponowałes to nikomu bym nie polecił. Jeśli na zdjęciach już wygląda fatalnie to nawet nie chcę go jechać oglądać. NAwet jeśli nie jest składany to i tak sposób w jaki został naprawiony, może i po małej stłuczce, pozostawia bardzo wiele do życzenia.

No i ta cena, skoro sprawny samochód, i to mniej wypaśny egz(nie do poprawek blacharskich) kosztuje dwa razy tyle to coś tu jednak jest podejrzane. Nie wspomne już o czymś takim że przebieg 145 możemy między bajki włożyć. W środku letki chlewik.

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Opublikowano
no i kupiłem , w utrecht w holandi. kombi i to jszcze bardzo ladny 530d , lata jak marzenie.ma pare mankamentów np.nie sprawne diody w zegarach i np. nie dzialajacy przycisk audio ale za 6900 euro mysle było warto