Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. znów mam problem z moim autem(E34 525tds). wcześniej dusił mi się na zakresie obrotów 2000-3000, aż całkiem padł akumulator. wymienili mi regulator napięcia. a po kilku dniach zadowolenia z jazdy znów mam podobne objawy. na zimnym silniku chodzi super, ale jeżeli tylko łapnie trochę temperatury to dusi mi się i całym autem trzęsie( zakres obrotów 2-3 tys.). filtr paliwa mam nowy, paliwo tankowane w cpn-ach. ale jeżeli tylko poczuje troche ciepła zaczyna dusić się i rwać jakby nie miał mocy, więc teraxz jeźdźę albo prawie bez gazu, albo trzymam na minimum 3 tys. obrotów. proszę i pomoc, co ja mam z nim zrobić?? od czego zacząć, po podłączeniu do kompatera pokzał się tylko bląd 10- układ regulacji prędkości pojazdu(tampomat) tylko czy ja mam ten tempomat?? bardzoc proszę o pomoc, bo to moje pierwsze spotkanie z dieslem :modlitwa: :modlitwa: