Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem od niedawna posiadaczem BMW 735 (E32) 91r z gazem :) Autko jest na wpasie ale coś stuka przy zaworach myślałem że to zawory sprawdziłem luzy ale jest ok po 0,35mm. Czy to może być łańcuszek rozrządu ? jeśli tak ile mogę zapłacić za wymiane łańcuszka z napinaczem i prowadnicami? i czy ktoś może mi polecić jakiś dobry sklep internetowy abym mógł sobie porównać ceny :)

Jeszcze jedno pytanko czy instalacja gazowa ma wpływ na komputer pokładaowy chodzi o to że jak podpinałem moje cacko pod komputer miałem tylko jedną usterke pisało że sterownik komputera uszkodzony :) może ktoś z Was miałby taki komputer na sprzedarz :)

no i teraz mi się przypomniało że nie pokazuje mi temteratury silnika znaczy nieraz jest tak że jak przekręce stacyjke na raz to pokaże ale jak już odpale samochód spada do zera oczywiście przy rozgrzanym silniku

Z góry serdecznie Dziękuje :)

• Członkowie klubu
Opublikowano
Luzy po 0,30 a nie 0,35. Poza tym co sprzawdzałeś :?: Dźwigienki zaworowe i wałek nie są powycierane :?:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

wkręciłem odkręconą śróbke od listwy olejowej ale czytałem że to normalka. pozatym dźwigienki ok wałek też :-) o tym luzie na zaworach to wyczytałem że po 0,35mm no i byłem dzisiaj na badaniach technicznych i potrzebował bym prawy amortyzator i końcówkę drążka nie wiesz gdzie mogę tanio nabyć te żeczy ?

podziękować

Opublikowano

Końcówki są tanie ;) Byłbyś w Bolesławcu to poleciłbym Tobie zaprzyjaźniony sklep motoryzacyjny - tam zawsze po kosztach dostaję części.

Co do luzów na zaworach - 0.30 a nie 0.35 - jeśli masz LPG to wyłącznie 0.30 bez opcji ;) (sam niedawno byłem na regulacji M30 R6 [735i])

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT