Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.bmwblog.com/2008/04/15/exclusive-latest-news-on-the-2009-7-series-x5-m-and-3-series-facelift/

Yesterday, I was reading an article on the upcoming 2009 BMW 7 Series, which apparently will be featuring an 8 Speed transmission. Even though it's not really latest news, many car blogs have reported that last year, it was still a nice reminder for all the bimmer fans out there.

Today, I have something even better for you. The same 2009 BMW 7 Series will have four wheel steering as optional extra. Now that's something to be excited about that.

Opublikowano

Nie nazwałbym tego "tylną osią skretną" ponieważ to jest nazwa na rozwiązanie tylnego zawieszenia w wielu francuzach (Megane, 206, Saxo) w uproszczeniu polega na tym że tylna belka się gnie na zakrętach i auto się troszkę lepiej trzyma drogi, ogólnie moim zdaniem paranoiczny wynalazek.

W BMW są tylne koła skrętne, i pewnie będzie to bardzo pomocne przy parkowaniu, zwłaszcza dla automatu samo parkującego :roll:

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
Właśnie oglądałem program, gdzie pokazywali nową Lagunę z takimi kołami - do 60km/h skręcają się przeciwnie do przednich, a powyżej zgodnie z nimi - oczywiście kąt skrętu jest niewielki.
Opublikowano
A był kiedyś taki model chyba Mazdy co miała tylne koła skrętne i kąt był dosyć duży przy małej prędkości :) fajnie to wyglądało i parkował lux :)
Opublikowano
jak dla mnie jest to pomyłka (tzn. takie rozwiązanie)
Opublikowano

A to nie jest taki sam system jak ten system 4WS w prelude ?

Panfil dokładnie w E31 wersja CSi miała tylne koła skrętne .

Myślę , że w 7er to jest zbędny bajer .

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano
Jeżeli chodzi o (nową) To kiedy wychodzi nowe 7 bo sie nie mogę nigdzie doszukać, ponoć ,że w tym roku ale ani słychu ani widu, albo ja tak szukam.Do czego mi to, a więc czekam aż stanieje E65 bo na razie jest za droga, chociaż nie wiem czy akurat stanieje 760 bo właśnie taką mi trzeba a ona jest droższa od choćby 745 o 100% niewiedzieć czemu.
BMW sie nie psuje
Opublikowano

Wiedziec czemu - chodzi o prestiz.

Dokladnie to samo bylo w przypadku np. Merca W140 - 600 SE kosztowal tyle, co 500 SE plus dodatkowy worek pieniedzy. Po prostu ktos, kto kupuje topowy model siodemki czy s-ki chce, zeby takich samochodow nie bylo zbyt duzo.

A co do nowej serii 7 - skoro mowi sie o niej 'the new 2009 7-series', to pewnie pojawi sie pod koniec 2008 roku.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Ale sie czają,żeby czasem za wiele nie pokazać, ale sie czają.No nic poczekamy zobaczymy, Ja tym czasem sie będe przyczajał na 760i w okazyjnej cenie, Dzięki za podpowiedzi
BMW sie nie psuje
Opublikowano

ale to chyba niemiecki brukowiec?

jakos niepodejrzewam gosci z autokraty o taka fantazje?

jakies ziarno prawdy tam pewnie jest.

Opublikowano
A był kiedyś taki model chyba Mazdy co miała tylne koła skrętne i kąt był dosyć duży przy małej prędkości :) fajnie to wyglądało i parkował lux :)

Moi rodzice mieli kiedys dawno temu taka Mazde. Byl to model 626 4WS cos tam. Parkowalo sie rewelacyjnie, srednica skretu jak w najmniejszych samochodach miejskich :D