Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam u siebie problem z lakierem w moim drogim autku VW Sharanie, mianowicie jezdzac troche po niezbyt pieknych drogach (mieszkam na wsi to roznie to jest) zaczela mi sie pokazywac juz nawet rdza w miejscach gdzie zaklada sie chlapacze (ja ich nie mam) - na progach od strony przednich kol, oraz od zewnatrz jest juz zdarty lakier (biala blacha) na progach z obu stron (ok 5cm na 5cm).

Mam jeszcze na blotnikach w 2 miejscach otarcia o dlugosci ok 5cm.

czy czyms takim dam rade to wszystko naprawic:

http://www.allegro.pl/item341036973_auto_lakier_spray_zestaw_do_samodzielnych_napraw.html

prosze o rade i opinie:

Opublikowano
No fakt Panowie fakt.Moja tylnia klapa jest już tak zżarta że masakra. Jak sie ją otworzy to normalnie palcami można rdzę wyrywać :cry: ale na szczęście mam już nową klape - na allegro kupiłem - koszt 200 zł. Kumpel mi ją przygotował do malowania i teraz czeka na to właśnie. Dobry lakiernik weźmie mi za pomalowanie 200 zł. W sumie koszt wyjdzie około 500 zł razem ze wszystkim:D Czyli nie chyba nie jest tak źle.Pozdro
BeEmWu
Opublikowano
No fakt Panowie fakt.Moja tylnia klapa jest już tak zżarta że masakra. Jak sie ją otworzy to normalnie palcami można rdzę wyrywać :cry: ale na szczęście mam już nową klape - na allegro kupiłem - koszt 200 zł. Kumpel mi ją przygotował do malowania i teraz czeka na to właśnie. Dobry lakiernik weźmie mi za pomalowanie 200 zł. W sumie koszt wyjdzie około 500 zł razem ze wszystkim:D Czyli nie chyba nie jest tak źle.Pozdro

Z ciekawości szukałem także klapy, bo ruda się pojawiła, :| i ja szukałem w swoim kolorze i czasami za 150-200 zł. ustrzelić można taką gotową do założenia.

Opublikowano
No Ja myślałem, że też kupuję w takim samym. Jednak niestety jak mi już przyszła to odcień okazał sie być troche inny.Badziewnie by wyglądało gdybym założył w takim kolorze więc nie ma co trzeba ją przemalować:) Ale racja jak ktoś ma kolor czarny lub czerwony to raczej łatwo będzie mu znaleźć i za 150-200 zł spokojnie znajdzie gotową:D Masz rację Lucass_81
BeEmWu
Opublikowano
Masz rację Lucass_81

:oops: Aaa, czasami mi się zdarza. ;) :mrgreen: :mrgreen: :roll2:

Grunt aby macha była ładna i miała zdrową blachę. To jest ważniejsze niż kolor. Zawsze można przemalować.