Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Powiem ci ze z tego co ja poczytałem dzisiaj na temat felg to 18'' to duzo. Do tego trzeba twarde zawieszenie i niska oponę. No i szeroka. Ja ze swojego doświadczenie iem że; szerokie opone skutkują źle na jeździe po koleinach poniewaz samochód myszkuje tzn wozi go po drodze. Trzeba mocno trzymać ster, niski profil na takiej oponie to pewnie był by 40 może 45 to odbija się na spadku komfortu ponieważ auto robi sie twardsze i wraz te nieruwne drodi mogą ci wybijać elementy gumow z przodu. Osiemnastka wejdzie ci równiótko w nadkole i przy seryjnym już wyrobionym zawieszeniu może ocierac o blotnik. Jak popatrzysz na inne dyskusję nawet parę postów pod twoim to obaczysz że co niektórzy nażekają na 17''. Ale nie wiem po jakich ulicach masz zamier jeździć i jak autko eksploatowac. Ale jeżeli chodzi o stylistyke.... 18tki to naprawde rewelacja. Jak chcesz duze felgi to ja zalecał bym do e36 najwiesze 17''. Ale sam bym niezałożył.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Chyba koleżanka nie o to pytała ;-)

ET 18 nie będzie dobre do E36. Powinnaś celować pomiędzy 35 a 45. Jeszcze zależy od szerokości felgi jaką chcesz założyć.

Opublikowano
Moim zdaniem bedzie wystawac poza obrys samochodu, ale niech ktoś bardziej światły się na ten temat wypowie ;-)
Opublikowano
Chyba koleżanka nie o to pytała ;-)

ET 18 nie będzie dobre do E36. Powinnaś celować pomiędzy 35 a 45. Jeszcze zależy od szerokości felgi jaką chcesz założyć.

Upss..... to sorry. A to możecie mnie olśnić? Ja nigdy nie kupowałem felg to nie wiem. Kupiłem oststnio kąplet ale nie wiedziałem o rozmiarze ET.

Opublikowano
od 15 cali wzyż, 5x120, ET35 do ET45, jak nie chcesz mieć niespodzianek w stylu: kupiłaś felgi, zakładasz i obcierają to kup oryginalne felgi do modelu e36.
Opublikowano

Przy ET 18 nie ma najmniejszych szans

Ja mam 9" ET 35 i opone 225/40/18 i to jest max

Wiekszosc na forum mowiła ze nie wejdzie a jednak weszło i nie obciera nic a nic a zawieszenie fabrycznie sportowe.

Mysle ze teraz wiesz jakie sa granice ET przy danej szerokosci

W e36 mam 8"x17 et35 opona 225/45/17 i dobrze obnizone zawieszenie, ale tez nie obciera

Jesli potrzebujesz fotki jak to wyglada to daj znac.

Opublikowano

jest szansa koleo ze wejdzie do tylu, natomiast do przodu z takim et moze byc ffelga o szerokosci max 7 cali. Oczywiscie mowimy tutaj o nie poszerzonych nadkolach.

Jezeli juz masz takie felgi to bedzies zmusial poszerzyc przody