Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie. W mojej E36 Coupe pojawił sie problem. W czasie jazdy zapala mi sie chwilowo lub mruga nie cyklicznie kontrolka airbagu. Czasami zapali sie na ułamek sekundy, czasami kilka razy w ciągu sekundy, albo nawet potrafi się zaświecić na kilka sekund. Zawsze podczas jazdy i z kierownicą skręconą lekko w prawo. Kiedy kierownica jest skręcona w lewo problem nie występuje. Na postoju na odpalonym aucie też nie zauważyłem.

Podczas jazdy waliłem ręką w siedzisko pasażera żeby sprawdzić czy to nie czasem mata, ale nie dało to efektu, wiec podejrzewam ze to nie mata. Pod fotelem pasażera sprawdzałem tez wtyczki.

Problem pojawił sie pierwszy raz kilka dni temu ale nawet nie bylem w stanie zauważyć co to za kontrolka mrugnęła miałem wrażenie ze to złudzenie. Zaczęła ona coraz częściej mrugać ułamkami impulsów aż w końcu zauważyłem ze to kontrolka poduszek. W ciągu kilku dni problem bardzo sie nasilił do tego stopnia że na zakrętach potrafi świecić nawet kilka sekund i po wyjechaniu z niego, ale różnie z nią jest.

Może miał ktoś już taki problem. Czyżby to wina taśmy ?. Dlaczego nie łapie błędu stałego. Nie dawno sprawdzałem poduszki i nie było błędów. Dzisiaj spróbuje sprawdzić czy jest jakiś błąd ale podejrzewam że nie będzie. jeżeli była by to taśma to myślę ze na postoju tez by mrugało przy skręcaniu i w ogóle paliła by sie cały czas. Obawiam sie ze za chwile zapali sie i już nie zgaśnie bo to tak jakby postępowało cały czas. Dziwi mnie ze jak w lewo skręcam nic sie nie dzieje.

Opublikowano
mam bardzo podobnie jak kolega dragon ,zapalam auto kontrolka sie zapala a gasnie zawsze po około 1-2 kilimetrach jazdy ,tez nie wiem co jej jest ż enie łapie stałego błedu
Opublikowano

Miałem dzisiaj grzebać ale po pojechaniu do samego miejsca gdzie miałem robic problem nie występował, wiec dałem sobie spokój. W drodze powrotnej zaczęło mrugać. Zawsze przy leciutkim skręcie w prawo.

Wydaje mi sie ze jeżeli była by jakaś przerwa w obwodzie albo zwara powinno złapać błąd co powoduje mruganie kontrolki

Opublikowano
Być może to jakiś defekt samej kontroli w zegarach, jak byś miał możliwość przepięcia zegarów z innego auta to by się wyjasniło.