Skocz do zawartości

wymiana poduszek pod silnikiem ? robił to ktoś ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bez kanału nie ruszaj,to ułatwi zycie,oczywiscie sa tacy co wymieniają przed domem,ja nie polecam,wchodzisz do kanału wczesniej zaciągasz ręczny,ja używałem lewarka samochodowego ktory opierałem na desce z kanału pod silnikiem ,podnosisz lekko silnik,poluzowujesz śruby ,potrzebny klucz nasadowy z dłuuuga przedłużką-kupisz ją w sklepie z narzedziami za 15zł,wymiana prosta co wiecej dodac,niech wypowie sie ktos inny
Opublikowano
Ja kiedys wymieniałem sam poduszki pod silnikiem i skrzynią. Mam kanał klucze ale dostęp nie jest taki prosty do nich , i racja z jednej strony potrzebna ci dłuuuga przedłużka , klucze nasadowe i grzechotka :) oraz jakaś winda zeby podniesc silnik
Opublikowano
Ja kiedys wymieniałem sam poduszki pod silnikiem i skrzynią. Mam kanał klucze ale dostęp nie jest taki prosty do nich , i racja z jednej strony potrzebna ci dłuuuga przedłużka , klucze nasadowe i grzechotka :) oraz jakaś winda zeby podniesc silnik

A powiedz czy jest dużo pitolenia z poduszkami pod skrzynką i jak się zabrać do tego??

Opublikowano
Wymiana poduszek od skrzynią to pestka jakies 10 minut. Podkładasz podnosnik pod skrzynie i podtrzymujesz sobie ją poduszki wykrecasz (dostęp super) wymieniasz spuszczasz podnośnik. Z tymi pod silnikiem juz tak łatwo nie jest.
Opublikowano
Wymiana poduszek od skrzynią to pestka jakies 10 minut. Podkładasz podnosnik pod skrzynie i podtrzymujesz sobie ją poduszki wykrecasz (dostęp super) wymieniasz spuszczasz podnośnik. Z tymi pod silnikiem juz tak łatwo nie jest.

dzięki

Opublikowano
Ja musiałem wymienić bo mi wyrwało od strony kierowcy :) 340 momentu zrobiło swoje :norty: , ale to pewnie ze były od nowości a guma sie starzeje. Te pod skrzynią co miałem to tez padły ze starosci bume na nich sciskałem jak wate.
Opublikowano
Na forum jest w pkt jak wymienić te poduchy (pod silnikiem) Co prawda zdjęć nie ma ale ideę można złapać. Ja pojechałem do jednego mechanika (znajomego) powiedział mi, że to jest cały dzień roboty itp.. Nawet nie powiem ile chciał, bo dużo za dużo. Pojechałem do drugiego też znajomego to zeszło mu z godzinkę. Za 50 zł to nawet nie warto się paprać. Cudować z kluczami i kombinować podnośnika. Zanim się zabierzesz za to obadaj ile chcą fachmeni z okolicy:-) Generalnie trzeba odkręcić 4 śrubki i podnieść silnik. Jak masz jak to próbuj..