Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przed chwila ogladalem Zakup Kontrolowany na TVN Turbo.

Prezentowali m.in. Jedynke 118d...

Ale laurke gosciu wystawil... Az milo bylo sluchac... :cool2:

Przewaznie pisza lub mowia, ze male, brzydkie, drogie, itp...

No.... ze drogie to bym sie ewentualnie w ostatecznosci mogl zgodzic...

:wink:

Pozdroofka

TT

Opublikowano

Ja specjalnie czekałem na premierę sobotnią,bo w zapowiedziach widziałem,że bedzie BMW testowane.

Dziwi mnie tylko,ze na godzinny program aż dobre 30 minut było na Citroena poświęcone-sponsorował program czy co?

Co ciekawe-118 d ma według opowiadającego słuzyc statecznej,spokojnej jeździe.Zgadzam się-nie jest to sportowa wyścigówka-ale chyba mimo wszytsko przesadził bo moim zdaniem jest to auto, któym dość elastycznie i ostrzej można pojechać.

Podobało mi się stwierdzenie,ze auto prowadzi sie tak jak auto wyzszej od niego klasy :cool2:

Tylko czemu nie było sprawdzenia auta w serwisie jakimś jak to zazwyczaj jest jak juz auto wybrane???Interesuje mnie to,bo zdaje się że było to auto "EX AG"-ciekawiło mnie w jakim stanie było.

p.s.Potwierdzma słowa Trotoma-bardzo pochlebnie sie wypowiadali-zresztą chłopak wybrał BMW sposród innych aut.Ciekawe kiedy dołączy na forum :twisted2:

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

nie oglądałem programu - niestety nie mam TVN Turbo (co jest zbawienne dla mojej pracy magisterskiej ;) ) - moglibyście przybliżyć mi szczegóły programu? - jakie były autka - i jaka cena 118d (wyposażenie jeśli pamiętacie:)) - i czy już po lifcie? :) Jestem bardzo ciekaw.

A tak na marginesie - ciekawe czy auto było z Bawarii w Wawie - bo jak kręcili odcinek z piątką (530xd) to byli w Bawaria Motors :)

PS. z tą stateczną jazdą to rzeczywiście przesadził :) - już nawet 116i można dynamiczniej pojeździć - szczególnie po zakrętach :) - do statecznej jazdy to jest Audi A3 1.6 102KM - o czym zresztą pisałem w wątku jedynka v audi v volvo w dziale wokół BMW ;)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano

Greg-ja też kończę magisterkę ;-). Po 10 latach wreszcie kończe studia :-)

A mówią,ze BMW to auta dla dresów i głupów :-)

A tak na serio: Citroen c4 albo c3 chyba (wersja Loeb limitowana),Golf V full wypas ale z duzym przebiegiem 170 k, nowy Bravo i BMW 118d. Wersja z 05 przed liftem (122 KM), przebieg 7300 kwota 71 000 (tak było napisane ale lektor podał inne dane-mysle,że te pisane były adekwatne).

Mówili,że BMW było od początku dla wielu kontrowersyjne,ale ma grono swoich zagorzałych zwolenników :norty: Auto małe,zgrabne,krótkie zwisy,przetłoczenia,długa maska,lekko agresywny wygląd.

Zachowało styl,lekką agresję i usportowienie rasowego BMW,zawieszenie sztywne ale sprężyste które nieźle sobie rsdzi z polskimi drogami.Zachwalali wyważenie auta, oraz fakt, że auto jest PRZYKLEJONE do drogi. Stwierdzili,że powstało jako odpowiedź na a3 i alfę romeo 147 (?),i jest kierowana do konkretnej grupy,młodych ludzi :norty: To tak z grubsza.

Ale widac było,że gościu który wybierał od razu jak wsiadł w BMW to już to auto w myślach kupił :-).Nagrzał się i tyle.I ja mu się nie dziwie :norty:

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Dzięki za streszczenie odcinka ;)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano

Tak w ogóle to o Jedynce najkrócej było w odcinku... :(

I fakt, nie pojechali na przegląd...

Co do spokojnaj jazdy... Myslę ze prowadzacemu chodziło

o jazde w sostunku do... innych Jedynek czy Beemek.

116i i 118d to jednak taki Entry Level... :) W stosunku do

normalnych aut nie mamy powodu się wstydzić... :cool2:

A co do przebiegu, to myslę że lektor podał wartość prawidłową 75000,

a błąd mieli na tablicy. To by się zgadzało, bo auto było z 2005.

Ex AG z przebiegiem 7500 to byłby 2007 ostecznie 2006. Zresztą

było chyba zarejestrowane i mówili że włąściciel wycenił, a ExAG

sa bez polksiej rejestracji... Zresztą nie pierwszy to taki błąd na tablicy

w tym programie jaki zauwazylem (kiedys widziałem spalanie 1,2 litra)

Inna sprawa, że cena była chyba zawyzona, bo za EXAG 118d w salonie

chcą jakieś 10kzł więcej, no ale rocznik dwa lata młodszy...

Mikołaj... podoba mi się stwierdzenie "dla młodych ludzi"... :mrgreen:

Dodałbym tez "leczenie kryzysu wieku sredniego"... :twisted2:

Pozdroofka

TT

Opublikowano

Myślisz,że to auto też dla chcacych leczyc sie z kryzysu wieku średniego? ;-). hehe-może tak :dance:

Z tym pzebiegiem i rejestracją możesz miec rację-nie wpadłem na to :hand:

MIKE

Opublikowano
Myślisz,że to auto też dla chcacych leczyc sie z kryzysu wieku średniego? . hehe-może tak

Na pewno... :mrgreen:

Pozdroofka

TT

Opublikowano
Witam czytam opinie kolegow o bmw 1 i mama wrazenie ze nie wszyscy doceniaja to czyn jezdza i twerdzenie ze jest to tylko auto dla mlodych jest nieprawda.Nie jesto rekompensata wieku sredniego jak niektorz pisza ale jest to auto dla znawcow i koneserow .Jestem troche dale niz wiek sredni jezdzilem wieloma markami obesnie jest to 3 ci samochod bmw ktorym jezdze i stwierdzam zaden inny samochod nie daje tyle radosci z jazdy co bmw o tym pisza i uzytkownicy i znawcy.Wiec bmw tp rzedewszystkim frajda z jazdy.Pozdrawiam wszytkich i mysle ze po latach przyznacie mi racje.Kto raz jezdzil bmw bedzie jezdzil bmw zawsze. :dance:
Opublikowano

Alez drogi Kaz... Masz 100% RACJE !!! :D

W innych watkach juz pisalem ze to auto kupuje sie sercem,

a nie glowa... Jak je porownac do innych, jakies tam bagazniki,

wygode wsiadania do tylu, wielkosc, oszczednosc i inne racjonalne bzdety,

to nikt by tego auta nie kupil, a juz na pewno za takie pieniadze!!!

No ale coz, zaden inny samochod nie ma DUSZY!!! (moze troche przesadzielm :wink: )

Ja cale zycie marzylem o BMW... A ze nie gustuje w uzywanych autach,

musialem swoje odczekac... Ale wreszcie mam i jestem szczesliwy...

Mimo ze w wieku srednim... :wink: Moze datego wlasnie potrafie

to docenic... :cool2:

Pozdroofka

TT

Opublikowano
aa tez ogladalem odcinek bo widzialem ze bedzie jedynka ciekawilo mnie co powiedza, no i zdziwilem sie pozytywnie oczywiscie , przedstawili w samych praktycznie superlatywach :):) az milo, w sumie no to coz innego mozna powiedziec o jedyneczce......