Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kto z was wie jakie były dawane opony na pierwszy montaż w E39 dokładniej na felgi 16. Kupiłem właśnie samochód u wroga z przebiegiem 111tys km na którym chyba jeszcze są oryginalne opony bo ich data produkcji to 0901 czyli wychodziło by 9 tydzien 2001 czyli chwilka przed data produkcji samochodu.

Troszke nie chce mi sie w to wierzyć więc z ciekawości pytam.

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis

Opublikowano

Witam!!

Nie wiem jakie opony byly w twoim ale ja mam 530iA i do niedawna mialem orginalna opone na zapasie i byla to Conti. Tylko troche to dziwne bo u mnie zaden komplet nie wytrzymywal wiecej jak dwa sezony to jest okolo 20000 - 25000km. Dodam jeszcze ze miesiac temu postanowilem zmienic ta opone i mimo jej idealnego wygladu optycznego byla juz bezwartosciowa poniewaz przy probie jaj zrzucenia z felgi lyzka od urzadzenia do zakladania i zrzucania opon dziurawila ja bez najmniejszych oporow. Czyli struktura gumy byla totalnie bezwartosciowa.

Wiec moim zdaniem jazda takim autem na tak starych oponach jest dla mnie wykluczona bo zamiast uciechy bylbym myslami kiedy mi sie gumy rozpadna.

Pozdrawiam

Opublikowano
Silnik jest jak w podpisie 2,5 litra 192 konie. Opony będę wkrótce zmieniał znaczy jak tylko dojdą z niemiec papiery i zarejestruję go. Prawdopodobnie po opony też pojadę do berlina bo zostało troszkę kasy którą mi opuścili przy kupnie, a z tego co widziałem u nich taniej.

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis

Opublikowano
To daje pewne przypuszczenia , że na pierwszy montaż w E-39 wkładali continentalki ja też mam Conti na zapasie i również conti na kołach, ktoś jak wymieniał to musiał ostatnio również takie same dać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam do swojej 530i wydruk wizyt w ASO i mam taką pozycję jak wymiana opon.

Numer części - FT915722555 - 225/55/R16W Michelin Pilot Sport

Widziałem też że zakładają w ASO Pirelli, Bridgestone , Dunlop...

%5B599%3A480%5Dhttp%3A//dray.pl/bmwserwis.jpg