Skocz do zawartości

Telepanie kierownicą - nie zawsze ale bardzo intensywne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problemik z autem i jestem ciekaw co jest przyczyną, może ktoś z was miłych forumowiczów mi podpowie.

Czasem jak jade powiedzmy powyzej 70 km/h zaczyna mi orkutnie telepac kierownica, tak ze az trudno utrzymac. Ciekawa sprawa, że wystepuje to sporadycznie. Tj na tym samym odcinku drogi jak jade drugi raz jest pełny spokój. Zastanawiałem się co to moze byc. Czy jakby kola byly zle wywazone to nie telepalo by mi kierą cały czas??

Cisnienie w kolach jest identyczne.

Opublikowano
Kolego podjedz do jakiegos warsztatu i niech Ci sprawdza sworzeń wachacza bo ja mam identyczny problem i wystepuje mi to powyzej 120 km i przyczyna jest u mnie prawy sworzeń wiec moze i u Ciebie jest akurat to.
Opublikowano
u mnie tez trzesi przy wiekszej pradkosci powyrzej 120 amorki wymienialem i sworznie zawnietrzne tez wymienialem z miesiac tamu co to moze byc? moze wewnetrzne sworznie? bo czyje jak drzy samochod przy wiekszej predkosci?
Opublikowano
Hej sworznie z przodu niedawno wymienialem. Wiec nei podejrzewam ze to chociaz jak bede u mechanika to sprawdze. Pozatym niedlugo wymieniam oponki wiec zobacze jak tam z wywazeniem moze od tego to jest ?
Opublikowano
kolego moze sie zdziwisz ale ja miałem bicie na kierownicy po awaryjnym hamowaniu z 80km/h,klocki zle sie starły poza tym były za miekkie ,po wymianie wszystko wróciło do normy,zero bicia
Opublikowano
kolego moze sie zdziwisz ale ja miałem bicie na kierownicy po awaryjnym hamowaniu z 80km/h,klocki zle sie starły poza tym były za miekkie ,po wymianie wszystko wróciło do normy,zero bicia

Witam. Wlasnie powiem ci ze sie nie zdziwie bo kolocki to mam kichowe (glupia oszczednosc) i piszca jak cholera np. a tez to mi sie pojawia czasem po hamowaniu a pozniej przechodzi samo i np przez 100 km moze wogole nie wystapic. Chyba sie przyjze tym klocuchom.

Opublikowano
mi tez telepotalo ,ale mialem do wymiany sworzen zwrotniczy,koncowki drazkow i laczniki stabilizatorow, po tym przeszlo. Prawdopodobnie to byl zwozen zwrotniczy. Duzo to nie kosztuje i najlepiej wymien parami. i nie kupuj tylko tych za 50 PLN :twisted:
B M W