Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
prosze o pomoc.nie wiem co mam juz robic po dluzszym postoju moja beemka nie chce odpalic za pierwszym razem.odpala dopiero po kilku probach.ale jak naleje swiezego paliwa to odpala za pierwszym razem ale po kilku dniach to samo znowu nie odpala.co mam robic???
Opublikowano
Sprawdz czy Ci sie uklad paliwowy nie zapowietrza, potem czy swiece zarowe sa ok. A filtr paliwa masz jakis swiezy czy raczej taki juz troche stary?
Opublikowano
jak sprawdzic pompe??filtr paliwa wymienilem jak juz odpali to chodzi normalnie nie muli tylko jak postoi dluzej to na benzynie nie pali.wymienilem wtryskiwacze czujnik temperatury i dalej juz nie wiem co robic.jak naleje swiezej benzyny to na 3,4 dni mam spokuj a pozniej to samo.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mi ostatnio nie odpalal jak byl zimny m50b25. Powodem okazał się być czujnik położenia wału. Szczerze mówiąc, jak poczytałem na forum jak często jest to przyczyną problemów z odpalaniem, sugerowałbym wszystkim, żeby najpierw właśnie pojechać na kompa i zobaczyć czy to nie ten czujnik czasami. Dużo osób z tym samym problemem szukało przyczyny gdzie indziej. Wymieniali świece, filtry paliwa, sprawdzali pompę paliwa i jeszcze dużo innych rzeczy i nic nie dawało rezultatu. Tymczasem ja pierwsze co to pojechałem autko podpiąć pod kompa i po dosłownie 4 godzinach miałem sprawny samochód spowrotem na parkingu. Nie mówię, że w 100% przypadków problemy z odpalaniem związane są z czujnikiem położenia wału/wałków ale jest to na pewno bardzo duży odsetek. A pojechać na kompa zawsze warto. Jeżeli nic nie wykryje to nie powinno to nic kosztować, albo tylko jakąś symboliczną opłatę. A może być tak, że oszczędzi nam to zmartwień, czasu i pewnie również pieniędzy, a przy okazji może znajdzie jeszcze jakąś inną usterkę. Pozdro...
Opublikowano

w weekend miałem to samo i saku dobrze gada, wódki mu dać..

tyle że to nie pierwysz przypadek mój juz.

wsiadam z ran ado auta..cyk, pali...nagrzał siebo troche przejechałęm, pozniej zgasiłem odpalam i.....4 litery....nie ma ochoty..po kręceniu 5-6 sec zapala...

no dobra, to trzeba sie kłasc...szmatka, między czujnik a koło pasowe,, brrrrymmm.. heheh...i pali od pierwszej iskry :D:D.. isy maja dość nisko osadzony silnik a raczej są zbyt wysokie i jak jezdzisz sporo po piaskach błotkach itd to czujnik sie zasyfia..