Skocz do zawartości

szarpanie przy 90km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. dzisiaj wyjechalem swoja betka po malej przygodzie z zeszlego tygodnia, teoretycznie wszystko zrobione (nowe felunie z e39,sprawdzone zawieszenie i zbieznosc i wszystko ok). Jade sobie delikatnie przyspieszajac a tu nagle przy 90km/h dostaje bicie po kierownicy i calym samochodzie.

no i o so chosi

zaglądam pod maske i okazalo sie ze przestawil sie silnik na poduszce (rozwalona) - usterka ktora przeoczylem podczas naprawy. chodzi mi o to czy ta poduszka moze wywolywac takie wibracje auta??

w pon wymieniam poduszke i zobacze ale sami wiecie - weekend w niepewnosci przede mna wiec moze wy cos pomozecie

Opublikowano
Jak rozwiązałeś problem różnych średnic otworu centrującego? Zakładałeś pierścień centrujący?
Opublikowano
Tak--jesli nie masz idealnie spasowanych felg z pierścieniem centrujacym ,może nastapić problem ja kupiłem dystanse to z przodu najpierw oryginalnymi śrubami skreciłem [krótszymi]powoli na krzyż bo tak jest spasowany ,potem dłuższe sruby mo i wcześniej oczywiście felga...pzdr. :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
Kolego pytałem o to ponieważ otwór centrujący felgi od e-39 ma większą średnicę niż e-34. Et w tym przypadku pasuje chodzi o idealne ustawienie felgi względem piasty.
Opublikowano
  • Autor
wiem wiem sie zakrecilem troszke. na piascie mi siadlo kolo idealnie. bankowo bedzie to ta poduszka bo zauwazylem ze takie "telepanie" auta jest nie tylko przy 90km/h - na wszystkich biegach przy pewnych obrotach.jutro jade po poduszke i bede to robil.
Opublikowano
  • Autor
uporalem sie - wystarczylo kupic pierscienie centrujace i po sprawie :duh: :modlitwa: nie zauwazyl wulkanizator ze otwor w alu jest wiekszy niz na piascie i zalozyl bez pierscieni. juz wszystko smiga jak nalezy :D