Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. dzisiaj wyjechalem swoja betka po malej przygodzie z zeszlego tygodnia, teoretycznie wszystko zrobione (nowe felunie z e39,sprawdzone zawieszenie i zbieznosc i wszystko ok). Jade sobie delikatnie przyspieszajac a tu nagle przy 90km/h dostaje bicie po kierownicy i calym samochodzie.

no i o so chosi

zaglądam pod maske i okazalo sie ze przestawil sie silnik na poduszce (rozwalona) - usterka ktora przeoczylem podczas naprawy. chodzi mi o to czy ta poduszka moze wywolywac takie wibracje auta??

w pon wymieniam poduszke i zobacze ale sami wiecie - weekend w niepewnosci przede mna wiec moze wy cos pomozecie

Opublikowano
Tak--jesli nie masz idealnie spasowanych felg z pierścieniem centrujacym ,może nastapić problem ja kupiłem dystanse to z przodu najpierw oryginalnymi śrubami skreciłem [krótszymi]powoli na krzyż bo tak jest spasowany ,potem dłuższe sruby mo i wcześniej oczywiście felga...pzdr. :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
Kolego pytałem o to ponieważ otwór centrujący felgi od e-39 ma większą średnicę niż e-34. Et w tym przypadku pasuje chodzi o idealne ustawienie felgi względem piasty.
Opublikowano
wiem wiem sie zakrecilem troszke. na piascie mi siadlo kolo idealnie. bankowo bedzie to ta poduszka bo zauwazylem ze takie "telepanie" auta jest nie tylko przy 90km/h - na wszystkich biegach przy pewnych obrotach.jutro jade po poduszke i bede to robil.