Skocz do zawartości

Rozkodujcie mi VIN bardzo prosze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WBACG11090KB90317

ZGóRY DZIEKI BARDZO

MUSE WIEDZIEC CZY AUTO MA abs BO NIE WIEM CZY MNIE KOLES NIE OSZUKAł.

Dzis zimowe opony :mad2: mokra nawierzchnia 80km/h pedał hamulca ostro koła stają w miesjcu wiec juz sam nie wiem co jest.

Opublikowano

kolego po 1 to nie ten dział,

po 2 jesli to e36 to chyba wszystkie mialy abs a jak nie to 98%, jak masz auto nie z samego początku prod. to napewno masz abs :cool2:

moze masz odpiety czujnik w kolach :?:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

Wysoce prawdopodobne w tym modelu ze czujnik w lewym przednim kole jest uwalony, a jesli Ci sie nie swieci kontrolka ABS na liczniku to albo masz zarowke wyjeta, albo (jesli sie zapala po przekreceniu kluczyka i gasnie) masz ja na krotko podpieta do kontrolki AIRBAG.

Ja tak mialem i ten sam efekt co u Ciebie, pompa ABS jest wszystko niby gra a auto blokuje kola.

Rozebralem licznik i tam taki klops jak wyzej napisalem, wywalilem te machlojki i teraz mi sie przynajmniej swieci kontrolka ABS.

Teraz zostalo mi tylko czujnik w kole wymienic i bedzie wszystko smigac ;)

PS. A numer VIN sobie rozkoduj sam wchodzac na realoem.com wpisujac ostatnie 7 znakow. Ja tam sprawdzilem i wynika ze Twoje auto ma ABS :]

e36 318tds compact '95/e34 525tds touring '94/e39 525tds touring '97
Opublikowano
A co do tego Vinu to ja wchodze na realooem,wpisuje VIN,wyskakuja mi informacje co do modelu,roku produkcji,regionu,silnika,skrzyni biegów a zeby czegos wiecej sie dowiedziec to co trzeba dalej zrobic?
Opublikowano
napewno masz ABS. Pewnie bedzie cos z zegarami porobione. Wez miernik albo podjedz do najblizszego elektryka samochodowego i niech ci zmierzy jaka rezystancje maja czujniki ABS. Powinny miec cos ok 1000-1100ohm. Sa 4 czujniki. Z przodu sa poalczenia w takiej plastikowej puszce od srodka nadkola. Z tylu sa gdzies obok mostu.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl