Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż od jakiegoś czasu słyszałem w moim aucie dziwne buczenie , ostatnio się to nasiliło , postanowiłem wczoraj dokładnie posłuchać skąd to dochodzi i niestety z prawego tylnego nadkola czyli pewnie pompa bo tam się znajduje.

Oprócz buczenia ostatnim czasy mam tak że jak wciskam do połowy gaz to auto potrafi na chwile zwolnić , jakby przystało przyspieszać i albo za chwile zrobi się normalnie albo jak się nie chce " odblokować " to muszę wcisnąć gaz do oporu i dopiero zaczyna znowu iść normalnie albo w ogole przyspieszać.

I teraz mam pytanie do was czy to koniec pompy czy może bardziej świece

Dzięki za wszystkie opd Pozdrawiam :cool2:

Grass , Gas or Ass - Nobody Rides For Free .

Moja Buma :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94528&highlight= Sprzedana !

Opublikowano
U mnie jak padała pompa to nie było słychać żadnego buczenia. Przyjechałem zgasiłem silnik a po paru godzinach nie chciał sie odezwać. A jeśli chodzi o pompę to jest ona w prawym zbiorniku pod tylnym siedzeniem przynajmniej u mnie tam była.
Opublikowano
Witam kolego dobrze trafiłeś bo od tygodnia czasu jestem po wymianie pompki paliwowej , a co do buczenia to tego u mnie nie było ale napewno była ta druga przyczyna gdy raptownie dałem w deche to auto zamulało, i wtedy musiałem pare razy deptać gazem aż odpuściło , najgorzej to było po dłuższej przerwie jak postało z tydzień czasu i zazwyczaj zaraz po odpaleniu auta i ruszenie . Ja stawiam na tą pompkę a różnica u mnie była diametrlana , kupiłem simensa komplet 350 zł i nowy filtr paliwa knecht i teraz działa jak talala poaski dostałem gratis szt. 4 pozdrawiam tomasz pasłęk :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: