Skocz do zawartości

E-36 - wskazówka temp na czerwonym polu i cisza...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem mianowicie dzisiaj stojąc na światłach zauważyłem ze wskazówka temp poszła dalej niż zwykle gdy przyjechałem na plac postawiłem auto załączyłem silnik i czekałem co będzie dalej jak sie okazało wskazówka doszła do czerwonego pola a wiatrak jak sie kręcił tak sie kręci i w palcach go zatrzymałem. :jawdrop: Nie czułem żadnego oporu a z tego co mi wiadomo to powinien być. Przewody doprowadzające i odprowadzające wszystkie ciepłe chłodnica wydaje mi sie ze tez termostatu nie sprawdziłem - jeszcze. Sprzęgiełko będzie do wymiany ?

Pozdrawiam

Opublikowano
wetylator ci sie nie zalacza,dlatego temperatura rosnie visko do wymiany
Opublikowano
  • Autor
Wymiana viska wiąże sie ze ściąganiem kołnierza wentylatora paska klinowego itd? czy da sie go wymienić bez ruszania tych elementów
Opublikowano
w mojej bylej e 36 1,8 wystarczylo zdjac oslone wetylatora -wymienilem go na drugi ale u mnie paska nie trzeba bylo sciagac
Opublikowano
witam. zmieniałem visco w 316 i wystarczy tylko odkręcić visco kluczem 32 UWAGA LEWY GWINT :!: i wychodzi razem z wentylatorem bez zdejmowania czegokolwiek. ja założyłem sachs (200 pln)
ONLY ANIA, ONLY BMW
Opublikowano
  • Autor
A mogę widzieć gdzie kupiłeś tego SASCHa? bo ja oglądałem i poniżej 300zł nie schodzi
Opublikowano

MAJUS Poznań ul.Z Nałkowskiej 41 tel. 0-618431430

brałem u nich amorki sachs na przód (285pln szt) i zapytałem o visco, gościu zadzwonił gdzieś i powiedział, że za godzine będzie za 200 pln, spytałem o rabat to też mi odpowiedział że w detalu kosztuje 300, więc nic juz nie mówiłem tylko brałem

ONLY ANIA, ONLY BMW