Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam. Wczoraj po południu i dziś rano miałem problem z odplaniem silnika. Zawsze palił od razu a w tych przypadkach musiałem dużo dłużej kręcić rozrusznikiem. Za pierwszym razem kręciłem kilka sekund i nic. Za drugim znów kilka sekund i w końcu odpalał. Nigdy czegoś takiego nie miałem. Działo się tak tylko na zimnym silniku. Natomiast dziś po południu (też na zimnym motorze) zapalił tak jak zawsze wcześniej - od razu. Świece zmianiałem jakieś pół roku temu. Cewki też, co prawda nie na nowe ale wyraźnie lepsze niż te co były wcześniej.

Macie jakieś pomysły co to może być? Miałem jechać dziś po pracy prosto do mechanika ale skoro zapalił normalnie to może to jakiś pierdół tylko?

Opublikowano
a akumulator masz dobry ?? rano jak jechales troche mogl ci sie naladowac,dlatego popoludniu odpalil normalnie...
B M W
Opublikowano

hmm... u mnie czasem jest tak ze wkładam kluczyk- auto kreci i nic. wyciagam kluczyk czekam chwilke wkladam i jest już ok- odpala od razu.

Mam wrazenie jakby immobilazer nie kotaktował się z kluczykiem i dlatego kreci i nie odpala. Wyjecie kluczyka i ponowne wlozenie pomaga i jest ok.

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hmm... u mnie czasem jest tak ze wkładam kluczyk- auto kreci i nic. wyciagam kluczyk czekam chwilke wkladam i jest już ok- odpala od razu.

Mam wrazenie jakby immobilazer nie kotaktował się z kluczykiem i dlatego kreci i nie odpala. Wyjecie kluczyka i ponowne wlozenie pomaga i jest ok.

nie mam immobilizera :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzwonil mechanik i ponoc czujnik polozenia wału czy cos. Ma to cos wspolnego?? Mam nadzieje, ze to nie bedzie tak, ze podpieli auto pod kompa, wyskoczyl blad tego czujnika wiec go wymienia a problem zostanie. Zreszta jesli nie odpali to nawet nie odbieram tego auta. Poszukam zaraz na forum cos o tym czujniku i problemach z tym zwiazanych.
Opublikowano
Tu nie ma co gdybać jedz na komputer kolega miał podobny problem w 320 e46 i był to czujnik położenia wałka

u mnie w e36 bylo to co wlasnie kolega pisze. koszt czesci ale do e36 to jakies 150zl. strata mocy. wieksze zuzycie paliwa i ciezko z odpaleniem.

tu masz z tematu powyżej :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak tak :) Juz wiem. Wystarczyło wpisać w szukajke i wyskoczyło mi 250 tematów z problemem odpalania auta na zimno, związanych z czujnikiem położenia wału/wałka rozrządu. Więc to na 99% właśnie ten czujnik. Zresztą jak komp też go podał to chyba na 100% :) Za pol godziny ide odebrac auto. Koszt ok 500 zl. A jest to pierwsza tak "poważna" :) usterka w mojej beci od kiedy nią jeżdżę, więc nie narzekam :lol:

Dzieki Shogun za pomoc i wsparcie :D hehe