Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z gazem. Jadąc przez miasto Bemka zaczęła gasnąć (jechałem wtedy na LPG) myślałem iż jest to powodem braku gazu w butli, zajechałem na stacje po paliwo i gaz. Jechałem jeszcze przez chwilę na benzynie i przerzuciwszy na gaz zaczęła się dławić i zgasła. dojechałem do celu na etylince, i chciałem zobaczyć czy na gazie chociaż stoi na luzie, lecz nic jeżdżę już od tygodnia na benzynie jest fajnie bo zaiwania jak odrzutowiec :D ale dla portfela nie jest to takie fajne :/ Z góry dzięki za pomoc!
Opublikowano

Jaką masz instalację? sekwencja czy II gen? kiedy zmieniałeś filtr gazu i ile przejechałeś na gazie kilometrów? może reduktor wymaga regeneracji.

No i coś mi się wydaję, że to nie ten dział...

Kamil
Opublikowano

A jaki dział bo znowu zaraz dostane bana :/. Tu są zdjęcia. widać ze jest kabelek i chyba on musi byc podłączony do tego wsuniętego łącznika. tak mi się wydaje i on się może urwał. nie wiem ile przejechałem.

[640:480]http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/10042008164.jpg' alt='10042008164.jpg'>

[/img]%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.fotoszok.pl/albums/userpics/10042008165.jpg

Opublikowano
to na pewno ten kabelek :) z tego co widze to urwał się z takiej puszki w której jest filtr? tak?

SPRZEDANA :((( buuuuuuuuuMój Compakt :)<--------- OCEŃ - komentarze i uwagi mile widziane na PW. !!!NOWE FOTY!!!

!!!Aktualizacja 05.08.2008 !!!

Opublikowano
odpowiedni dział (moim zdaniem) to spalanie i paliwa alternatywne ;) a co do tego kabelka to musisz podjechać do gazownika i przy okazji zrobić przegląd instalacji.
Kamil
Opublikowano
odpadł kabelek z wtyczki która wchodzi do elektrozaworu. napraw i powinno pomóc

montrealblau metallic

http://images32.fotosik.pl/159/5915b878132dde91.jpg

Opublikowano
to na 100 % to - miałem podobnie u siebie - tyle że u mnie nie łączył - sam to możesz naprawić - odpowiedniej szerokości taka płaska wsuwka włożyć w nią kabelek, wpiąć i po temacie. Gaziarz powie ci za to 10-20 zł a taka wsuwka kosztuje 10-20 groszy- a wrażenia z tego że sam to sobie naprawiłeś - bezcenne :D
masqo
Opublikowano
podłączyłem jeden kabelek ten niebieski. Działa LPG po dociśnięciu pedała gazu lecz tylko [rzez moment czuć w powietrzu spalany gaz. Wydaje mi się iż musi być podłączony ten drugi do tej samej końcówki. co o tym sądzicie?
Opublikowano

mi się coś wydaje, że w spalinach czuć gaz za to jestem pewny, że nie powinno się wyczuwać gazu w środku bo to znaczy, że gdzieś instalacja jest nie szczelna. Jak się mylę to mnie poprwacie ;)

Pozdrawiam,

Kamil
Opublikowano
nie no sorki źle się wyraziłem w powietrzu czuć spaliny z gazu ooo może tak lepiej? to mam podłączyć ten drugi? Boję się trochę bo jak mi walnie Beta to już więcej tu nie napiszę :P
Opublikowano
to było to. ten drugi kabelek to masa, więc nie podpinałem do tego regulacja i jeździ. poza tym spalił mi się bezpiecznik i dlatego, tyle problemów