Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

to moj pierwszy post na forum

zakupiłem e39 523i 97rok i mam problem z nawiewem otóż podczas włączania dmuchawy nie zawsze mi wieje z srodkowych kratek i a jak zdaży sie ze wieje to nawiew nie jest intensywny - co to moze byc?? podejrzewam ze jakies silniczki sterujące przełączaniem drogi nawiewu.

mam climatronic dwustrefowy POMóżCIE !!!!

poczytałem juz wiele postów na forum ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na ten temat...

1) gdzie znajdują sie te silniczki w e39

2) czy to może być jeż

z góry dziekuje za podpowiedzi

Opublikowano
Jeśli masz klimę ustawioną na "auto" to sama dobiera prędkość i skąd ma wiać tak aby utrzymać zaprogramowaną temperaturę. Dopiero gdy ustawisz ręcznie to wieje tam gdzie ty chcesz. :D
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano

to akurat wiem :)

ale u mnie czasem dmucha z nawiewów (kratek) a czasem nie i to na takich samych ustawieniach

zastanawia mnie gdzie są te silniczki sterujące zamykaniem/odmykaniem klapek

sprawdzałem panel klimatronika (u elektryka- przelutował wszystkie luty na nowo zeby nie było jakis zimnych lutów, kondensatorki etc) sprawdzałęm również kable szczególnie tą jedną listwe od panelu z 3ma kabelkami wszystko jest ok a jednak nie przełącza nawiewów