Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem nowym.

A więc mam takie pytanie jakie są opinie o tym silniku ( 1.8 tds )

Jestem młody mam nie spełnia 19 lat i nie jestem kozakiem który "driftuje"

dużo myślałem nad kupnem BMW...

Ostatnio miałem okazje sie przejechać 318 tds w kombi i miło zostałem zaskoczony...

każdy mówił za mały motor by auto stawiać bokiem i itp. ( jeżeli chciałbym jeździć w taki sposób to bym sobie kupił 2.5 i po sprawie ) ale jestem jeszcze uczeń i z kasa jest cóż cienko...

więc myślałem nad jakimś tds z BMW

Ale sporo osób mi mówiło ze diesle BMW to najgorsza zmora i w ogóle ze lepiej kupić benzynę i ładować GAZ !

ale ja widzę GAZ w kuchni....

I wracając do sedna sprawy:

-Co możecie mi powiedzieć o silniku w BMW 318 TDS

Plusy Minusy i chciałbym się dowiedzieć tego od osób które POSIADAJĄ taki silniczek w SWOIM Bmw :)

Pozdrawiam Paweł :)

Opublikowano
Powiem Ci, że jak trafisz na dobry egzemplarz, to będziesz jeździł. Znając życie to i tak będziesz musiał pompę uszczelnić ( u mechanika w opolu z wyciągnięciem pompy i sprawdzeniem na stole probierczym około 700zł), na Twoim miejscu bym pojechał do jakiegoś mechanika jeszcze zmierzyć kompresję, to będziesz miał wszystko jak na dłoni. Czasami lubi też paść wtrysk sterujący
Opublikowano
Witam.

Jestem nowym.

A więc mam takie pytanie jakie są opinie o tym silniku ( 1.8 tds )

Jestem młody mam nie spełnia 19 lat i nie jestem kozakiem który "driftuje"

dużo myślałem nad kupnem BMW...

Ostatnio miałem okazje sie przejechać 318 tds w kombi i miło zostałem zaskoczony...

każdy mówił za mały motor by auto stawiać bokiem i itp. ( jeżeli chciałbym jeździć w taki sposób to bym sobie kupił 2.5 i po sprawie ) ale jestem jeszcze uczeń i z kasa jest cóż cienko...

więc myślałem nad jakimś tds z BMW

Ale sporo osób mi mówiło ze diesle BMW to najgorsza zmora i w ogóle ze lepiej kupić benzynę i ładować GAZ !

ale ja widzę GAZ w kuchni....

I wracając do sedna sprawy:

-Co możecie mi powiedzieć o silniku w BMW 318 TDS

Plusy Minusy i chciałbym się dowiedzieć tego od osób które POSIADAJĄ taki silniczek w SWOIM Bmw :)

Pozdrawiam Paweł :)

samochód jest ekonomiczny i po dodaniu chipa ładnie sie zbiera, dla kogoś, kto nie ma sportowego zacięcia - idealny wybór

Opublikowano
Ja miałem tds-a właśnie z tym silnikiem. Bardzo dobre rozwiązanie jeśli nie ma się za dużo kasy na paliwo. Jak kupisz auto w dobrym stanie to długo pojezdzisz tak jak piszą koledzy wcześniej. Wielką zaletą tego motoru jest małe spalanie, a osiągi przyzwoite. Może i VW z TDI sa zrywniejsze i jeszcze mniej pala, ale uwież mi żaden z nich nie jest w stanie dać tyle frajdy z jazdy. Znajdź dobre BMW a nie będziesz chciał innego.
Opublikowano
teraz zamówiłem u gościa, który sprowadza i czekam na BMW, ale to już będzie model 325 lub 328.... Wcześniej nie było mnie stać, teraz się trochę pozmieniało :D