Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Bmw mam od kilku dni.Próbowalem zresetować inspection i zrobilem wszystko jak w opisach na forum.Teraz nie mam podświetlenia lewej strony zegarów tj.predkościomierza,poziomu paliwa i diody przy przekreceniu stacyjki swieca sie na zielono a po zaplonie w ogóle.Napis inspection symbol zegarka w ogole nie sa podświetlone.Reszta jest ok.Wszystkie żarówki i bespieczniki też sa ok.Co to może być??Widzialem wiele takich postów ale wszystkie sa albo bez odpowiedzi albo ze trzeba wymienić żarówki:/Posiadam BMW E30 316 i z 1990roku.Za odpowiedz z góry bardzo dziekuję.Pozdrawiam
Opublikowano
Witam.Bmw mam od kilku dni.Próbowalem zresetować inspection i zrobilem wszystko jak w opisach na forum.Teraz nie mam podświetlenia lewej strony zegarów tj.predkościomierza,poziomu paliwa

przypadek - spalila sie jedna z dwoch podswietlajacych zegary zarowek. nalezy wyjac zegary i wymienic zarowke.

i diody przy przekreceniu stacyjki swieca sie na zielono a po zaplonie w ogóle.

prawidlowo - wskaznik diodowy POWINIEN sie swiecic po przekreceniu stacyjki. po zaplonie ma zgasnac.

Napis inspection symbol zegarka w ogole nie sa podświetlone.

to oznacza ze prawidlowo skasowales inspekcje.

Opublikowano

Wszystkie żarówki i bezpieczniki też sa ok.

Ciesze sie ,że poprawnie skasowalem inspekcje.Żarówki sprawdzałem i wszystkie są ok:(

Opublikowano
to w takim razie pozstaje ci rozebrac zegary i sprawdzic czy zarowki maja dobry styk do plytki drukowanej.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
to w takim razie pozstaje ci rozebrac zegary i sprawdzic czy zarowki maja dobry styk do plytki drukowanej.

No szczeże mówiąc to jest moja pierwsza Bm-ka w życiu a zarazem najwieksze motoryzacyjne marzenie odkąd skończylem 7 lat:D

Mam ją od soboty (05.04.2008) i wszystko dzialalo.Nie wiem czy za dlugo 3malem ja przy kasacji inspekcji czy samo sie spaliło

licznika nie ruszalem oprócz sprawdzenia żarówek.Styki raczej same sie nie zepsóły.W sobote rozbiore i sprawdze wszystko z zaprzyjaznionym elektrykiem.Jak bedzie ok to zamkne ten post.W dalszym ciagu czekam na jakies wskazówki i podpowiedzi.Z gor wielkie dzieki.Pozdrawiam wszystkich.Już wiem co znaczy określenie ze inne samochody to pażdzież:))))))))

Opublikowano
Pozdrawiam wszystkich.Już wiem co znaczy określenie ze inne samochody to pażdzież:))))))))

Moźe od słynnego wierszyka:

"Paździoch, Paździoch *pupa* w kwiaty ..."

:mrgreen:

Apropos tematu - u mojej dziewczyny jest to samo tylko nie świecą obydwie połowy. Lewa świeci jak prawidłowo wiatrem zawieje :shock:

Opublikowano
ufff.Tydzien zabawy i znalazlem przyczyne.Spaliła sie jednak zarowka ale tak ze gdyby mi nie spadla nigdy bym sie nie domyslił ze jest spalona :mad2: