Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

niedawno założyłem do swojej siódemki alu 18 cali i zaczęły się problemy, wczesniej na zimowych oponach i felgach 16 cali wszystko było idealnie, zalozylem 18' i zaczęło mocno trzepać kierownicą przy prędkości ok 70, potem 90 i 120, pojechałem do mechanika okazało się mam dużo luzów np na drążku środkowym, na sworzniu wahacza, wymieniłem cały drążek środkowy, wahacze proste, jeszcze zostały mi te w kształcie sierpa bo jeden ma luz na tulei metalowo-gumowej, aha dodam jeszcze że felgi są idealnie proste nie mają żadnego bicia, wszystkie 4 sztuki wyważałem 2 tyg temu, po wymianie części trzepanie troche ustało ale nadal jest dość mocne, trzepie kierownicą tak mocno że czuć to w całym aucie.

macie jakieś pomysły co to może być

........srebrne beem wjeżdża na teren........
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Może należy zastosować pierścienie centrujące do felg.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
ja tak miałem w e34 to się okazało że na taki efekt złożyło siękilka czynników, oprucz luzów w zaieszeniu okazało siępóźniej że z boku jednej z opon był wbity gwóźdź. Spróbuj zamienić przednie koła z tylnymi. Jak ustanie to znaczy że w dalszym jest coś nie tak z zawiechami
Opublikowano

dzięki marcosz

kupiłem przed chwilą pierścienie i jest OK bo juz na serio nie wiedziałem co to może być bo felgi które mam chyba miały otwór 72,5 ale poprzednio były w e39 i ktoś rozwiercił otwór centrujący na 74

pozdrawiam

Opublikowano
Jak koła wczeniej były w e39 to na pewno otwór centrujący jest 74mm. W e38 jest 72,5mm wiec drganie kierownicy murowane. Miałem ten sam problem u siebie, ale mi w wulkanizacji powiedzieli od razu że tak będzie i że bez pierścieni się nie obędzie. Mieli rację :)
Opublikowano
witam panowie!ja mam ten sam problem w mojej E38. kupilem nowe 18-235-50 i dali mi nie te pierscienie co trzeba. Gdzie kupie takie pierscienie?Pzdrawiam Norbi
Opublikowano

na allegro są w cenie ok 10 zł, ja kupiłem w katowicach w bomie, cena 6,10 zł za sztukę

pozdrawiam