Skocz do zawartości

zgubiono kluczyk, jak sie dostac do samochodu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zgubiono kluczyk do mojej Beti. Tak to jest, jak sie pozycza samochod :(. Niestety, to byl jedyny kluczyk, bo nie zdazylem jeszcze dorobic po sprowadzaniu samochodu. Slyszalem, ze mozna dorobic kluczyk do zamka i wykombinowalem, ze mozna by wykrecic zamek z bagaznika (chyba bedzie najprosciej?) i pojechac do takiego punktu z samym zamkiem, ale... najpierw musze sie do niego dostac. Jak go teraz otworzyc? Slyszalem, ze w niektorych samochodach po odlaczeniu i podlaczeniu akumulatora zamki na chwile sie otwieraja i zamykaja. Czy tak jest w E30? Jesli tak, to jak otworzyc maske z zewnatrz?

Ew. czy mozna zamowic kluczyk serwisowy w ASO? Wiem, ze do nowszych modeli mozna, ale czy do E30 z 1989 r. tez? A jesli nie, to jakie macie jeszcze pomysly? Wolalbym nie tluc szybki...

Opublikowano

wszystkie dokumenty dotyczące samochodu - dowód rejestracyjny, prawo jazdy, karta pojazdu, dowód osobisty - możesz pojechać do ASO - zamówić kluczyk -chyba nie masz fabrycznego EWS (immobilizera)- jeśli tak to cię konkretnie szarpnie za taki kluczyk- jeśli masz centralkę to nie wierz, że przy odłączeniu aku zamki się otworzą - jak nie mają zasilania to działają na zasadzie zwykłych zamków - jeśli chciałbyś się tylko dostać do samochodu - to zawsze możesz wezwać dobrego ślusarza- oni potrafią otwierać samochody bez kluczyków - ale zanim się tym zajmie musi ci sprawdzić wszystkie dokumenty - kolega tak sobie zatrzasnął w aucie jedyny komplet kluczyków - przyjechał ślusarz sprawdził dokumenty - kazał się odwrócić a po 5-10 sekundach powiedział - "już otwarty" i zaśpiewał za to 50 zł- to tak zamiast zbijania szyby :wink:

Kosztami zawsze możesz obciążyć, tego który kluczyk zgubił

masqo
Opublikowano
też kiedyś w e30 miałem podobny problem tylko,że kluczyka nie zgubiłem,a został zatrzaśnięty w aucie,wyda się to bardzo śmieszne,ale poprostu wyjąłem tylną szybę :wink: ,w e30 jest to banalnie proste bo szyba nie jest klejona tylko na uszczelce,wystarczy wyjąć klin i delikatnie najlepiej we dwie osoby wyjąć szybę,zdjęcie szyby zajęło mi 10min,założenie drugie 10,z przednią jest tak samo,ale ma większą powierzchnię i większe ryzyko,że pęknie.
Nur bmw e32
Opublikowano
Z szybą dobry sposób. Ja wyjmowałem przednią. W ASO kosz kompletu kluczyków do E30 pod konkretny samochód to ok. 700zł. Lepiej będzie wymontować zamek drzwi i do niego dorobić kluczyk.
Opublikowano
ja kiedys mialem takie problem ale znalazłem kolesia który mi otworzył auto i dorobił kluczyk , nie wiem skad miał takie zdolności
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Pęk kluczy od starych BMW. Nastepnie wymontować zamek bagażnika i dorobić klucz pod zamek.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
wszystkie dokumenty dotyczące samochodu - dowód rejestracyjny, prawo jazdy, karta pojazdu, dowód osobisty - możesz pojechać do ASO - zamówić kluczyk -chyba nie masz fabrycznego EWS (immobilizera)- jeśli tak to cię konkretnie szarpnie za taki kluczyk- jeśli masz centralkę to nie wierz, że przy odłączeniu aku zamki się otworzą - jak nie mają zasilania to działają na zasadzie zwykłych zamków - jeśli chciałbyś się tylko dostać do samochodu - to zawsze możesz wezwać dobrego ślusarza- oni potrafią otwierać samochody bez kluczyków - ale zanim się tym zajmie musi ci sprawdzić wszystkie dokumenty - kolega tak sobie zatrzasnął w aucie jedyny komplet kluczyków - przyjechał ślusarz sprawdził dokumenty - kazał się odwrócić a po 5-10 sekundach powiedział - "już otwarty" i zaśpiewał za to 50 zł- to tak zamiast zbijania szyby :wink:

Kosztami zawsze możesz obciążyć, tego który kluczyk zgubił

Kiedyś przez przypadek zatrzasnąłem kluczyki w samochodzie, z dala od domu. Kumpel znalazł mi w necie kilka namiarów, najtańsza firma chciała 200 pln + dojazd (ok 3km).

Podziękowałem, wybiłem trójkącik w tylnych drzwiach, czatowałem na okjazję na allegro i po tygodniu kupiłem szybkę za 30 pln +wysyłka.

Nawet nr na szybie się zgadzają :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
Pęk kluczy od starych BMW. Nastepnie wymontować zamek bagażnika i dorobić klucz pod zamek.

Jednak łatwiej dostać się do wnętrza samochodu niż do bagażnika :wink:

• Członkowie klubu
Opublikowano
się do wnętrza samochodu niż do bagażnika :wink:

Nie masz centralnego zamka :?:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Ostatnio przerabialiśmy temat wchodzenia do bagażnika przez otwór na narty :mrgreen: Nie jest tak źle. No chyba, że ktoś lubi fast foody :lol: