Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i tak jak w tytule...

Mam nowe fajniutkie kółeczka na ATS-ach, odsadzenie ET 20 czyli standard do E-32 ale czerokos i wysokosc troszke mnie martwi..

No to jak 235/60/16 ET 20 wejda do E-32 ?

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano

spokojnie - ale przy twojej mocy :mrgreen: :lol: to troche za ubogo - no i profil za wysoki jak na osiagane 300km/h :) - sprawdz index....

:mrgreen:

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Pozatym kazdy inny rozmiar kola niz standardowy spowoduje przeklamania wskazan predkosciomierza, przejechanych kilometrow a w efekcie nawet spalania pokazywanego przez komputer.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano

eee tam przy takiem mocy ..... i tak licznik sie zamyka pewnie od razu :)

P.S. Remol wrociles juz z RIO ?? bo jak tak to moze kopsniesz sie na hamownie w celu weryfikacji tych 440km z podpisu ??

Opublikowano
Pozatym kazdy inny rozmiar kola niz standardowy spowoduje przeklamania wskazan predkosciomierza, przejechanych kilometrow a w efekcie nawet spalania pokazywanego przez komputer.

Najważniejszy jest obwód, zamiennikiem 15/60 jest 16/55 (trzy milimetry różnicy w obwodzie). W porządnych warsztatach oponiarskich mają takie tabelki.

Remol. Szerokość OK, ale profil musisz mieć niższy, ja mam właśnie 16 od E38 i profil 60 się nie zmieścił, opona zawadzała o MacPherson. Ale 55 jest OK.

Pozdrawiam

Gomes

Opublikowano

A witam witam, wrocilem juz z rio. Musialem zmienic kapcie a dostalem po taniosci fajne fele ale z kapciuszkami. Niestety zimowki ale co mi tam moze spadnie jeszcze snieg.

Na hamownie nie pojade, przeciez juz pisalem ze automat. Jak kto ma akcelerometr to chetnie sie sprawdze .

O przeklamaniach wiem ale to oponki tylko na chwile bo jeszcze na 2 tygodnie jade do norwegi do firmy i jak wroce to bedziem dzialac dalej.

No prosze bardzo zeby mi gdzies pomoc znalezc akcelerometr co by autko sprawdzic.

Aha zmienilem maske, grill na szeroki i kierunki na biale - bede musial zmienic fotke w podpisie :twisted:

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano
Do SARENKI: nie gania 300, to tez juz pisalem :lol: :lol: moj maks na 255/60/15 to 287 z komputra, sklaniam sie do 275-280 bo "przeklamania" :mrgreen:

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano

Mam wydac 200 PLN zeby zrobic czy przyjemnosc :D

Raz tego uzyje moze dwa i co potem z tym zrobie ? Ale nie powiem ze nie chodzi mi to po glowie. Dozuce 100 PLN i mam kierunki Crystal Clear chyba lepszy pomysl co ?

Jak znajdziesz akcelerometr za darmo to sie zjawie byle nie za daleko.

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano
heh moge sie zalozyc ze jak juz bedziesz mial swoj wlasny to bedziesz go uzywal przy kazdej okazji - naprawde - a 200 pln to chyba nie az taki duzy pieniadz - a jak sie znudzi to puscisz na allegro :) a zabawka jest naprawde fajna.

Opublikowano
Jak kupisz sobie taką hamownie to w akcie desperacji zezłomujesz samochód, bo pomiar zapewnie będzie tak śmieszny, że pokaże ci, iż masz 200km... i co wtedy? Takie hamownie można sobie między bajki włożyć. Działają one jak się domyślam na zasadzie badania oporu powietrza podczas zwiększania prędkości... ale ten pomiar jest taksamo zmienny jak prędkość wiatru :P...
Opublikowano
Jak kupisz sobie taką hamownie to w akcie desperacji zezłomujesz samochód, bo pomiar zapewnie będzie tak śmieszny, że pokaże ci, iż masz 200km... i co wtedy? Takie hamownie można sobie między bajki włożyć. Działają one jak się domyślam na zasadzie badania oporu powietrza podczas zwiększania prędkości... ale ten pomiar jest taksamo zmienny jak prędkość wiatru :P...

Moj Boze.....i powiedz nam po co piszesz takie bzdury bo niestety nie potrafie tego zrozumiec.

Remol - kup sobie GTech naprawde fajna zabaweczka :)

Opublikowano

szczerze mowiac to jestem juz bardziej na tak niz na nie ale jeszcze sie nie przekonalem. Musze gdzies sprawdzic jak to dziala na rzywca. Inaczej tego nie widze.

A mowa wogole byla o kolach 235/60/16 tak dla przypomnienia. Chcialem posluchac waszych sugestii.

Znowu wpakowalem troche kasy w autko wiec akcelerometr jest troszke na boku. Jeszcze musze zmienic skuraki i kierunki na crystal clear i to bedzie wszystko co zostanie do zrobienia. A potem akcelrometr chyba ze gdzies to sprawdze i mi sie spodoba.

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []