Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam problem mianowice mam BMW E36 coupe '96r z silnikiem 1.8. Kupilem je okolo rok temu i do tego czasu bylo wszystko z nim wporzadku! Gosc ktory mi go sprzedawal mowil mi o immobilazerze ze cos sie z nim dzieje (pisze o tym bo moze to ma zwiazek) Mianowice jezeli swieci sie czerwona dioda to za cholere niemozna go odpalic ale wystarczy puknac w odpowiednie miejsce i dioda gasnie i w tedy mozna odpalic! No i jak juz pisalem wszystko bylo z nim wporzadku! do czasu jak pojechalem nim do wroclawia i jezdzilem nim caly czas i nagle zgasl (w czasie jazdy) poprostu zgasl i juz niemoglem go odpalic. Wiec zostawilem go i przyjechalem po niego pare dni puzniej zeby go scholowac! Podczas cholowania prubowalem go kilkakrotnie odpalic i nic! i gdy go scholowalem, odpielem linke i odpalil bez zadnego problemu! Jezdzilem nim i nic az do wczoraj! Znow ta sama sytuacja - jade, jade i nagle zapalily sie kontrolki i niemoge go odpalic! Moze ktos mial taki problem?? POMOCY!!!
Opublikowano
Dziwne troche to twoje pytanie. Jak mamy Ci pomoc skoro nie napisales jaki masz immobilajzer? A przyczyna jak widac lezy po jego stronie.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
wszystko wina Wroclawia - tam sa takie drogi ze ja na dzialke mam lepsza :) napraw auto i wiecej sie tam nie pokazuj :mrgreen:

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Kurcze w sumie to niewiem jaki mam immobilizer! nawet niewiem jak to sprawdzic! w kazdym razie jest to oryginalny w kluczyku!
Opublikowano

w kluczyku masz tylko chip z kodem ,który jest zczytywany przez pętle przy stacyjce! napisałeś że dioda nie gaśnie a jak pukniesz w odpowiednie miejsce to jest OK!

a jak nie mogłeś go uruchomić to dioda śie świeciła? jeśli tak to coś mi sie zdaje ze możesz mieć jakiś zimny lut w układzie immobilaizera!

poszukaj w okolicy gdzie pukałeś jakiegoś modułu , złączki itp i przejrzyj to czy styki nie zaśniedziałe lub popraw wszystkie podejrzane luty na płytce...