Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

wpadlem wlasnie na taki pomysl (po ostatnich wyglupach) zeby zalozyc taki temat gdzie kazdy bedzie mogl sie podzielic swoimi niemilymi doswiadczeniami z uzytkowania naszych Bawarek. Czyli czego nie robic zeby nie popsuc! Wiec ja zaczne i kilka moich uwag z wlasnego doswiadczenia:

1. mie odpinac kostek z zegarow z podlaczonym akumulatorem - gwarantowany blad poduszki powietrznej

2. jesli szalejesz na placu i temperatura wyjdzie poza norme przestac szalec i ostudzic auto inaczej gwarantowane uszkodzenie chlodnicy

3. jesli szalejesz na placu nie rob tego caly czas ze skreconymi na maxa kolami i na wysokich obrotach inaczej gwarantowane uszkodzenie pompy wspomagania

4. jesli masz szerokie opony i przy gwaltownym ruszaniu zamiast pisku auto ci podbija lepiej tak nie robic bo moze peknac lapa silnika

5. jesli "palisz gume" w miejscu czyli na hamulcu nie wciskaj za mocno hamulca bo wtedy moze byc taka sytuacja ze masz wlaczony bieg puszczone sprzeglo a kola sie nie kreca silnik nie gasnie i wtedy wlasnie pali sie sprzeglo

jesli ktos ma jakies smutne przypadki ktore zakonczyly sie uszkodzeniem usterka badz czymkolwiek negatywnym niech sie podzieli i uchroni innych przed takimi bledami.

Za udzial w tym temacie dziekuje i pozdrawiam :dance:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No niby fajny temacik ale niektórzy kupują bmw, żeby normalnie jeżdzić, nie koniecznie bokami albo jeszcze inaczej, nawet mająć 200 koni pod maską i szpere!! Generalnie jak ktoś ma wąską wyobraźnie to może się to komuś przyda ale chyba większość forumowiczów wie, że katowanie auta raczej nie powoduje niczego dobrego. No ale co tam :D miłej zabawy chłopaki... :mrgreen:
Opublikowano
No ale trzeba brac pod uwage to ze niektorzy moga miec auto do katowania wiec nie ma co po takich jechac :D
http://img299.imageshack.us/img299/402/zegaryod9.jpg
Opublikowano (edytowane)
jesli nie macie ochoty udzielac sie na temat to nie piszcie nic wiem ze niektorych umiejetnosci pozwalaja jedynie palic gume tak jak samoobrona ale niechodzi o to zeby pisac tu tylko o bledach dotyczacych katowania samochodu bo np. punkt nr 1 w moim poscie wcale o tym nie mowi i o takie doswiadczenia rowniez mi chodzilo a ze ja mam kilka zwiazanych z wyglupami to takowymi sie dziele. Poza tym kupujac auto o duzej mocy i jezdzic nim 50km/h to dla mnie lekkie nieporozumienie oczywiscie ze tak mozna ale prosze nie negowac tych ktorzy lubia poczuc moc swoich pociech i nie chodzi mi o ruszanie spod swiatel z wielkim wiesniackim piskiem gum tylko o zorganizowane spotkania gdzie spotykaja sie ludzie lubiacy powyglupiac sie i pokazac swoje umiejetnosci. Ale zeszlismy z tematu takze prosze o wszystkiego rodzaju doswiadczenia nie tylko takie zwiazane z wyglupami ale rozne dotyczace elktryki, mechaniki eksploatacji ogolnie wszystkiego przed czym mozecie uchronic innych za posty zwiazane z tematem dziekuje slicznie natomiast postow krytykujacych zainteresowania innych nie chcemy tutaj widziec. Pozdrawiam Edytowane przez pawelski
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobra. Sorki Pawelski. :D Trochę mnie poniosło czy coś. Widać, że równy gość z ciebie. Nie mówię, że nigdy nie robiłem bączków. Nawet w tej chwili wklejam kilka (kiepskich prawdę mówiąc) filmików z zabawy e36 do mojej galerii. Więc zapraszam za jakiś czas :) hehe, a może ktoś też ma jakieś swoje wygłupy sfilmowane?? Pozdro...
Opublikowano

A ja proponuje, żeby było przejrzyściej robic PRZYKŁADOWO tak :

1. Nie odpinać kostek zegarów na podłaczonym aku, bo wywala błąd poduszek.

2. Nie bączkować ze skręconymi na maxa kołami, bo rozwali wspomaganie.

3. Nie wychodzić poza połowę temperatury płynu chłodniczego, gdyż moze się rozwalić chłodnica lub pogiąć blok silnika.

Będzie przejrzyściej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.