Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak mi ostatnio różne pomysły do głowy przychodzą :lol: - pomyślałem, że można by ponaklejać pod wygłuszenie maski i w okolicach grodzi trochę aluminiowych mat wygłuszających. Czy robił już ktoś coś takiego?

Niestety oryginalne wygłuszenie w E36 nie jest najlepsze, a sam silnik M43 do cichych nie należy i trochę mi to przeszkadza w słuchaniu muzyki w samochodzie...

Opublikowano
Można by nie oklejać całej maski, tylko np. do połowy, na tyle, żeby nad samym silnikiem było. Dużo są cięższe od typowych ma wygłuszających?

nie wiem o ile dużo cięższe - ostatnio w zakładzie montującym mi audio, rozmawialiśmy przy okazji o wygłuszaniu i mówił, że te mat mocno obciążają klapę silnika i bagażnika.

Opublikowano

witam.

mialem kiedyś e30 i powywalalem oryginalne gąbki "wygluszające" i wlaśnie nakleilem na nie maty wygluszjące stosowane w systemach audio.

faktycznie stare amortyzatorki mialy z tym lekki problem ale po wymianie na nowe rewelka.powiem ci ,ze maty naprawdę wyciszyly silnik.a i wśrodku bylo ciszej.

osobiście polecam.