Skocz do zawartości

Wygłuszanie / wyciszanie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak mi ostatnio różne pomysły do głowy przychodzą :lol: - pomyślałem, że można by ponaklejać pod wygłuszenie maski i w okolicach grodzi trochę aluminiowych mat wygłuszających. Czy robił już ktoś coś takiego?

Niestety oryginalne wygłuszenie w E36 nie jest najlepsze, a sam silnik M43 do cichych nie należy i trochę mi to przeszkadza w słuchaniu muzyki w samochodzie...

Opublikowano
  • Autor
Można by nie oklejać całej maski, tylko np. do połowy, na tyle, żeby nad samym silnikiem było. Dużo są cięższe od typowych ma wygłuszających?
Opublikowano
nie sądzę aby był sens takich działań
Opublikowano
Można by nie oklejać całej maski, tylko np. do połowy, na tyle, żeby nad samym silnikiem było. Dużo są cięższe od typowych ma wygłuszających?

nie wiem o ile dużo cięższe - ostatnio w zakładzie montującym mi audio, rozmawialiśmy przy okazji o wygłuszaniu i mówił, że te mat mocno obciążają klapę silnika i bagażnika.

Opublikowano

witam.

mialem kiedyś e30 i powywalalem oryginalne gąbki "wygluszające" i wlaśnie nakleilem na nie maty wygluszjące stosowane w systemach audio.

faktycznie stare amortyzatorki mialy z tym lekki problem ale po wymianie na nowe rewelka.powiem ci ,ze maty naprawdę wyciszyly silnik.a i wśrodku bylo ciszej.

osobiście polecam.