Skocz do zawartości

pytanie dziwne ale zarazem ciekawe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktos z was robil albo slyszal widzial zeby ktos wrzucil most od 750 do 520?? moze ktos cos ulepszal i cos takiego kombinowal.Powiem inaczej gosciowi siadl most w 520 a ja mam caly ale od 750 , moze sam dyfer podejdzie jak myslicie? oczywiscie wiadomo ze jest inne przelozenie ale sprowac nie zaszkodzi.
fajne autko, tylko maly silnik")
Opublikowano

Nie będzie pasował w ogóle, miałem w E34 525i założony dyfer z 535i, i półosie w ogóle nie pasowały (były większe) między 750 a 520i będzie ten sam problem.

Następnie, dyfer z 750i ma przełożenie 3,15 a 520i ma na pewno większe przełożenie, więc to będzie jeszcze większy muł niż dotychczas, nie podałeś danych co do tego 520i, automat-manual, M50-M20??

Opublikowano
flansz wału w 520 jest taki jak w e30,prostokąty wkręcany na cztery śróby,w 750 okrągły na 6 śrób,pozatym najdłuższy dyfer jaki jest montowany w 520 to 3.46. 3.15 dodatkowo zamuli niezbyt dobre osiągi 520.
Nur bmw e32