Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!ostatnio zauwazylem ze cos mi dzwoni z tylu auta na wybojach.Doszedlem ze jest to luzny klocek hamulcowy w zacisku!dziwne ale tak jest.Mozna go poruszyc palcem w gore i w dol.Czy to oznacza ze jest do wymiany?mi sie wydaje ze jeszcze daje rade i mozna na nim pojezdzic.Tylko to dzwonienie:(w bmw to nie dopuszczalne!co z tym zrobic?klocek jest wewnetrzny,znaczy od srodka auta
Opublikowano
Mam podobny problem, tyle ze nieco ma inne objawy. Mam luz na klocku jakies 0,5mm gora/dol i co hamowanie tyl/przod przesuwa sie w gore lub w dol i stuka, jest to niegrozne ale piekielnie irytujace, niestety nic sie z tym zrobic nie da bo klocek musi miec luz by mogl sie ruszac, jak wsadzisz jakas pokladke samorobke na wcisk to klocek zostanie Ci na tarczy i zagotujesz ja. Mozesz sprobowac na powierzchnie klocka (na gorne powierzchnie tych "lebkow"), nalozyc delikatnie cieniutka warstwe smaru, niektorym pomaga, mi pomagalo ale na kilka hamowan bo pozniej i tak smar wypchalo i dalej stuka. Wymienilbym klocki w diably ale sa praktycznie nowe i mija sie to z celem. Jakos przezyje do kolejnej wymiany...
Opublikowano
tez mam wlanie luz gora dol oraz tarcza cylinderek.Hamuje ok ale dzwoni na dolkach az kicha.Jakby to byl szrot!a to tylko klocek.W sobote rozbiore zacisk i zobacze bo teraz brak czasu
Opublikowano (edytowane)
jak jest za duzy luz to mozesz lekko spawarka elektr.kliknac i puzniej dopilowac zeby luz byl tak jak nalezy...jak tak bedzie jezdzone z takim luzem to pozniej bedzie zacisk do wymiany bo go wyklepie :shock: Edytowane przez zbigniewst
Opublikowano
jak jest za duzy luz to mozesz lekko spawarka elektr.kliknac i puzniej dopilowac zeby luz byl tak jak nalezy...jak tak bedzie jezdzone z takim luzem to puzniej bedzie zacisk do wymiany bo go wyklepie :shock:

pÓźniej :nienie:

Co do reszty zgoda.

Opublikowano

Miałem podobny problem w e87, wzieli na wrsztat w ASO-przesmarowali prowadnice,poczyścili. 2 dni była cisza.Potem wróciło wsyztsko.Na szczeście niebawem wymiana klocków-mam nadzieje,że bedzie wtedy ok.

p.s.Grubość klocków jest narazie właściwa.

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Moj stary dobry slusarz to nasmarka maly spaw i pozniej sie spijuje i moze nie bedzie dzwonic.Dobry pomysl:)szkoda ze ostatnio jak cos razem robilismy to peklo wiertlo i przwiercil mi palec:)