Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no wiec tak. jade jade, staje, silnik włączony i słysze głośny stukot. wiem że bocian/świerszcz pod maską e36 to prawie zawsze standard, ale to było co innego. po kuknięciu pod maske i małych przeszukaniach myśle że to pompa wodna. jak zrzuciłem pasek z alternatora to przestało. wiec myśle że prawie napewno to pompa. co myślicie?? da sie ją naprawić/zregenerować czy trzeba nową??

z góry dzięki

Opublikowano (edytowane)

Takich rzeczy sie nie regeneruje, nowe sa stosunkowo tanie.

Objawem padnięcia pompy wody jest grzanie się silnika, takze ten halas pochodzi raczej z czegos innego.

Edytowane przez Ryniu

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano
jezeli masz zdjety pasek to obruszaj wszystkie elementy orotowe typu altelnator, pompa, wspomaganie.....
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano
dawno robiłeś rozrząd? Zawsze warto przy okazji wymienić pompę wody - ja za 90 PLN kupiłem na allegro pompę firmy MEYLE ;) już z 1,5 roku działa bez zarzutu.
Buch teściową w klatkę piersiową ;)
Opublikowano

miałem ten sam problem.... myślałem że to łożysko, ale jak sie okazało - walnęła pompa wody - omiała takie luzy że hoho.....

Objawem padnięcia pompy wody jest grzanie się silnika, takze ten halas pochodzi raczej z czegos innego.
- niekoniecznie chyba....

wymiana pompy - 180zł (nowa)

teraz chodzi cichutko :dance:

pozdro