Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pewnie ci nabili klime czynnikiem r13 który nie jest przyjemny dla uszczelnien w starszych klimach zapytaj czym ci nabili klime przed 96r to powinien być r12 który jeszcze jest na freonie

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
jeżeli serwis w warszawie to coś jest na łodygowej ale ja jeżdżę do ciechanowa na pułtuska wiem ze to 100 km ale warto bo masz wszystko sprawdzane a cena usługi na tyle niższa ze zwraca się koszt dojazdu Paranoja

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
zna ktos warsztat w trójmiescie od klimy mam straszny problem ze swoja daje po wlaczeniu takie cieplo ze ho mam klimatronik, jak jest zimno na dworze dmucha zimnym a kompresor dziala napewno czy to wina panelu moze byc?
  • 1 rok później...
Opublikowano
r134a... Pod maską powinieneś mieć naklejkę jaki czynnik jest i ile go jest. Jak się walnie 30 barów z butli z azotem to zaraz widać gdzie ucieka :mrgreen:
Opublikowano
Powinno się co rok sprawdzać ilośc czynnika i dobijać jak trzeba, wtedy najlepiej działa i chłodzi. no i kabinówka przynajmniej raz na rok nowa :8) ewentualnie ozonowanie żeby zapachy nieprzyjemne nie leciały z nawiewu
Opublikowano
wątpię żeby to zrobili. jest to odkażanie wnętrza samochodu, nawiewów klimy we wnętrzu samochodu za pomocą ozonu, zabija zarazki i bakterie. trwa około pól godziny- godzinę w zależności od zanieczyszczenia i kosztuje ok 60zł
Opublikowano

Azot tak ,ale tylko do dużych wycieków,które można usłyszeć.

A po podaniu 30 barów otwiera się zawór i upuszcza ciśnienie zapobiegając rozerwaniu np chłodnicy.

Bardzo często gaz ucieka dopiero wtedy gdy włączymy klimatyzację,i pracuje sprężarka.

Wtedy najlepszy jest czynnik chłodzący z barwnikiem.Nabijasz klimę, jeżdzisz 2 dni z włączoną i jedziesz na kontrolę.Gdy pokaże się nieszczelność ,naprawia się klimatyzację ,ale za czynnik już nie płacisz.

1 kg czynnika kosztuje 34 zł ,więc zakłady są w stanie ponieść te koszty ,odbiją sobie na naprawie klimy :D