Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z pracą silnika na benzynie. Posiadam silnik 2.5 24v z sekwencją omvl. Na gazie pracuje dobrze a na benzynie bardzo źle dusi się dławi i szarpie.gdy zrobiłem reset to wszystko było dobrze do momentu przełączenia na gaz. Jak sie przełączy na benzynę to z powrotem to samo.Prosze o podpowiedzi i dziękuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sprawdź pompę paliwa. później filtr paliwa. :)
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano

Witam.

Mnie to wyglada na przytkane wtryski, tzreba "zapodać" do bezyny środek do czyszczenia wtryskiwaczy np. STP i pojeździć na bęzynie.

Powinno puścić

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie będę się spierał. może tez tak być ze wtryski. ale pompę paliwa może sprawdzić i filtr może tez wymienić..
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
Witam. Jak by była pompa to po resecie nie było by dobrze , a tu jest. Gdy pracuje na paliwie to jest ok ,a jak przełączy się na gaz i pojeżdże na gazie i wyłącze ,zapalę na paliwie to wtedy ma źle. Czyżby były to mapy rozjechane ??
Opublikowano
powiem Tobie gdzie tkwi bład spotkałem sie z identycznym problemem tyle ze w 740 ia :)) Silnik jest sprawny pomka itp też lecz wina jest tego ze jak jezdzisz na benzynie po resecie mapa wtryskow i tegoz tam wszystkiego w komputezrze jest poprawna bo standardowa BMW , po zmianie na gaz zmienia sie cala mapa wtrysku na taka jaka ustawili "Gazownicy " po zmianie ponownie na bnzyne mapa wtrysku zostaje od tej z GAzu i w tym jest wina. !!!! jedz do dobrych "gazowników " pozdrawia
Opublikowano
Trochę wprowadziłem w błąd z tym resetem. Nie zrobiłem jak należy tylko odpiełeł klemy, wczoraj zrobiłem poprawny reset taki jak na forum i taki sam jak kolega Andrzej mi podpowiedział . Na zimnym silniku zresetowałem pojezdziłem i jest baaardzo duża poprawa, silnik nic nie szarpie i nie dławi się. Jest ok . Ciekawi mnie jeszcze jedno czy to mogło się stać po wymianie sondy? Czy komputer miał dane zepsutej sondy? I jak wstawiłem nową to mu się pokręciło?