Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzina 12.00, coś strzeliło pod maską... od tego momentu na gazie nie idzie jeździć, a i na benzynie nie za wesoło. Jedynie co zauważyłem to: kable wysokiego napięcia do wymiany (jakby poprzepalane, zabarwienia na biało), jedna ze świec cała zalana olejem i kabel wn nie styka za dobrze, rozwalona obudowa filtra powietrza i dziura na 1,5cm w samym filtrze. Co jeszcze powinienem sprawdzić?
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
Opublikowano
rozwalona obudowa filtra powietrza i dziura na 1,5cm w samym filtrze

Jest powodem tego :

od tego momentu na gazie nie idzie jeździć, a i na benzynie nie za wesoło.

A to

kable wysokiego napięcia do wymiany (jakby poprzepalane, zabarwienia na biało), jedna ze świec cała zalana olejem i kabel wn nie styka za dobrze,

Powodem tego:

Godzina 12.00, coś strzeliło pod maską...

Także odpowiedziałeś sobie sam a ja potwierdzam twoje przypuszczenia :cool2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano

Do wymiany kable, świece, sprawdż jeszcze jak tam kopułka i palec(takie minimum przy lpg) , po strzale pożegnałeś sie z przepływką i jak sam piszesz obudową filtra powietrza czyli te rzeczy też musisz wymienić.Co do zaoliwionej świecy proponuje sprawdzic stan uszczelki pod pokrywą zaworów, pewnie cieknie olej .

Poza tym wszystko powinno być oki, a przed montażem przepływki zaopatrz sie jescze w klape antystrzałową zawsze coś pomaga .

Taki urok lpg ale nie taki diabeł straszny ,czasem tylko trzeba zajrzeć pod maske ;) powodzenia.

Opublikowano
W tytule widzę same problemy, a tutaj jeden podstawowy. Brak podstawowej wiedzy na temat zagazowanego auta :duh: Wymieniaj kable, świece, kopułkę, palec, obudowę filtra, przepływkę i pilnuj elektryki na drugi raz :)
Opublikowano
Latwo mowic, auto mam od 2 tygodni i dopiero je poznaje. Ale teraz juz mam wiedze, co powinienem wymienic na nowe :) Dzieki :) :cool2:
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)