Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam , mam pytanko w jaki sposób sciagnac tapicerke w drzwiach, chciałnym dostac sie do zamka a niechce nic uszkodzic, pozdrawiam
Opublikowano

Podam Ci co pisze ksiazka "sam naprawiam BMW E36" odnosnie poszycia drzwi compact'a...

1. Wyjac przycisk regulacji polozenia lusterek zewnetrznych poprzez podwazenie go srubokretem plaskim, i nastepnie wypiac od wtyczki,

2. Jesli masz korbke to srobokretem plaskim podwazasz zaslepke i odkrecasz sruba mocujaca korbke (o ile pamietam potrzebny jest tam torks),

3. Tapicerke drzwi wyjmujesz unoszac ja do gory wczesniej zwalniajac z zaczepow... Zaczepy rozmieszczone sa jak podaje ksiazka trzy na tylnej pionowej krawedzi drzwi, trzy na przedniej pionowej krawedzi drzwi, cztery zaczepy na dole i pod szyba na gorze masz bodajrze tez cztery zaczepy wykonane ze stali sprezystej. Nie wiem czemu nie ma nic nadmienione o usunieciu bolca blokujacego zamek drzwi i klamce wewnetrznej... Ewentualnie pisza ze klamke wewnetrzna usuwa sie poprzez przesuniecie jej do przodu i wyjecie, a bolec sie wykreca. Dodatkowo uwazaj na glosnik, uszczelki i pianke... Milego majstrowania :)

Opublikowano

Zgadzam się z kolegą, nie jest trudno to zrobić :lol:

Klamka do przodu żeby wyskoczyła z zaczepu i do siebie, rygla nie ruszałem.

Niech mi ktoś lepiej zdradzi tajemnicę jak to solidnie złożyć?

Cały czas wyłazi mi tapicerka z tych metalowych zaczepów na podszybiu, strasznie paskudnie to wygląda :mad2:

Wymieniałem już te plastikowe i metalowe zaczepy i nic :duh:

Gdzieś jest jakiś haczyk?

Przyspawać/przykleić to trzeba czy jak? :cry2:

Paweł

• 2 lata później...
Opublikowano
Sorki że odkopuje temat, jestem tu nowy i mam pytanie odnośnie śrub mocujące tapicerkę, problem w tym ze gdzies mi sie zapodziały te śrubki i mam porśbe do was jak by ktoś napisał wymiary tych śrub, gdzie można było by takie kupic. Z góry dziekuje za pomoc
  • 1 rok później...
Opublikowano

To ja też odkopie :D

Jak ThePablo napisał :

"Cały czas wyłazi mi tapicerka z tych metalowych zaczepów na podszybiu, strasznie paskudnie to wygląda"

Właśnie co z tym ?